Herbie Hancock - Perfect Machine (1988)

Electronic / Pop
Label: Columbia

1. Perfect Machine (6:36)
  2. Obsession (5:20)
  3. Vibe Alive (5:26)
  4. Beat Wise (5:52)
  5. Maiden Voyage / Bbop (6:34)
  6. Chemical Residue (6:01)
  7. Vibe Alive [Extended Dance Mix] * (8:13)
  8. Beat Wise [12-Inch Edit] * (6:27)
WPE
Weet je wat vooral het positieve van dit album is? het was het laatste van een drieluik van dit soort muziek, hiphop-scratch geluiden met een vette beat er onder. Niet bijster interessant. Maar goed, iedereen begaat wel eens een misstap, dat geldt zeker ook voor Herbie. Hij heeft namelijk zo veel mooie dingen gedaan qua muziek dat dit hem wel vergeven zal worden...

Ozric Spacefolk
Ik kan het gewoon niet met je eens zijn, WPE.

Ik heb het gevoel dat je deze platen afrekent op het feit dat Hancock andere muziek maakte, die je meer ligt.
Wanneer de Rockit-platen door een ander waren gemaakt (overigens moeten wel Laswell/Beinhorn niet negeren), dan had je ze misschien niet eens geprobeerd.
Blijkbaar is electro niet in je straatje. Feit blijft wel dat de Rockit-trilogie erg belangrijk waren voor de ontwikkeling van electro, electrofunk, hiphop en later house/electronica.