Rumer - Boys Don't Cry (2012)

Label: Atlantic

1. P.F. Sloan (4:11)
  2. It Could Be the First Day (2:27)
  3. Be Nice to Me (3:27)
  4. Travelin' Boy (3:21)
  5. Soulsville (3:47)
  6. Same Old Tears on a New Background (2:50)
  7. Sara Smile (3:33)
  8. Flyin' Shoes (4:04)
  9. Home Thoughts from Abroad (3:27)
  10. Just for a Moment (2:39)
  11. Brave Awakening (4:10)
  12. We Will (4:01)
  13. Andre Johray * (2:55)
  14. Soul Rebel * (3:33)
  15. My Cricket * (2:50)
  16. A Man Needs a Maid * (3:59)
  17. I Wanna Roo You * (4:24)
avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Weer zo eentje waarvan de cd-cover nog niet definitief was.

avatar van erwinz
Het is misschien maar een tussendoortje, maar deze verzameling door Rumer vertolkte covers getuigt van veel smaak. Een heel aangenaam tussendoortje als je het mij vraagt.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Rumer - Boys Don't Cry - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Erwin

avatar van ChrisX
Tracklisting hier klopt niet veel van, staan een paar tracks tussen die tot de bonustracks horen en omgekeerd. Heb wijziging hier van (en van de hoes) al doorgegeven.

Heb het album nu een paar keer gehoord en iedere keer weer hoor ik weer andere dingen. Dit album is echt een ode aan het ambacht van het liedje schrijven maar ook aan het ambacht van het vertolken / interpreteren. Ik ken lang niet alle originelen maar het feit al dat ze songs neemt die geschreven en gezongen zijn door mannen maakt het geheel natuurlijk al iets anders. En tja, dan die stem. Las ergens online een opmerking in een recensie dat er van die stemmen zijn die zelfs bij de meest keiharde / botte ziel nog een licht zaligmakend wee gevoel in de buik weet te creeeren. Rumer heeft zo'n stem wat mij betreft.

avatar van Ducoz
1,0
Wat een walchelijke plaat zeg, de vorige Rumer ging opzich nog wel.. maar dit is zoetsappige muziek, die ook nogeens enorm saai is.
Ik was echt heel erg benieuwd naar a Man Needs A Maid... maar ik zou willen dat ik deze versie niet had gehoord... instrumentaal niets op aan te merken... maar mevrouw heeft er duidelijk geen kaas van gegeten..
Echt de aller slechtste plaat die ik dit jaar heb gehoord, ik geef niet meer zoveel 1* maar voor deze plaat maak ik een uitzondering.... Is het echt zo verschrikkelijk? Ik zal hem binnenkort, als ik echt helemaal niets te doen heb nog eens draaien.

avatar van Papartis
Karen Carpenter gereincarneerd in Rumer?

avatar van Emile93
Luistert gewoon lekker weg, maar zonder echte hoogtepunten. Dit was bij Seasons of my soul echter wel het geval, dus toch wat minder dan de vorige!

avatar van Madjack71
De stem van Rumer lijkt haast als 2 druppels water op die van Karen Carpenter. Das in het geheel niet erg, want die had een hele mooie stem. Maar helaas net als Karen, maakt ook Rumer wel erg zoetzappig muziek. Voor een paar nummertjes is dat wel aangenaam, maar een heel album lang is het wel wat veel van het goede en slecht voor mijn tandglazuur. Ik verkies liever een wat rauwere stem i.c.m. wat zoetige muziek, als een zoete stem met zoete muziek.

avatar van Hans Brouwer
Ducoz schreef:
Want? "A man needs a maid" in de uitvoering van Neil Young is natuurlijk onweerstaanbaar. De versie door Rumer wekt bij mij echter allesbehalve ergenis op. Het gehele album "Boys don't cry" is het beluisteren meer dan waard. Je kunt immers niet altijd hardrock geweld aan je hoofd hebben. Over het bijzondere, prettige stemgeluid van Rumer is al genoeg gezegd...