Golden Earring - Mad Love (1977)

Label: MCA

1. I Need Love (6:26)
  2. Sueleen (5:43)
  3. Mad Love's Comin' (7:49)
  4. Bombay (3:53)
  5. Fighting Windmills (4:40)
  6. Con Man (7:12)
  7. Time's Up (4:00)
avatar van Lonesome Crow
Amerika verover je niet met die lullige hoes van "Contraband" was misschien de gedachte van de platenmaatschappij.
Dus een stoere wazige live-foto ervoor in de plaats en de LP-titel veranderen in "Mad Love".
Het ijzersterke "I Need Love" is erop toegevoegd.
Helaas verviel "Faded Jeans" en dit album is nooit op CD verschenen.

Op de 4-CD verzamelbox "The Devil Made Us Do It" kan je "I Need Love" terugvinden.

avatar van B.Robertson
"I Need Love" hebben ze lang in het theater gespeeld. Deze LP heb ik vroeger ook gekocht. "Fighting Windmills" is mijn favoriete nummer; hebben ze een paar jaar geleden nog live gespeeld. Ik had destijds "Faded Jeans" als B-kant van "Bombay".

avatar van Broem
Opvallend om te concluderen dat 2 albums met nagenoeg dezelfde nummers (deze Mad Love en Contraband) zo verschillend scoren. Wel een fiks verschil in aantal stemmen maar toch. Ben overigens geen GE fan maar de nummers Bombay en Mad Love is Coming hebben me altijd getrokken. Vandaar voor mij een prima GE album.

avatar van B.Robertson
Ik rond een 3,75 in beide gevallen op een 4,0 af, omdat het fraaie gitaarwerk van Eelco Gelling het verschil maakt. Het begin van het riffje van Mad Love's Coming deed me altijd denken aan dat van Love Is a Rodeo van Switch. Ben enigszins fan in die zin dat ik de meeste platen ken en Barry Hay & Co. tot de artiesten behoren waarvan ik de meeste concerten heb gezien. Meestal draai ik zelf gebrande audio-CD's met mijn favoriete nummers van GE, of ik zet het album To The Hilt op, met Robert Jan Stips in de gelederen.

avatar van kareltjemusic
Was I need love ook niet het B-kantje van Just like Vince Taylor.
Staat me nog wel iets van bij van vroegur!

avatar van lennon
kareltjemusic schreef:
Was I need love ook niet het B-kantje van Just like Vince Taylor.
Staat me nog wel iets van bij van vroegur!

Is dat überhaupt wel een single geweest? Alleen een live versie toch?

avatar van haythijs
I need love is een b-kantje geweest, volgens mij van Bombay. Waarom het nummer niet op Contraband is verschenen is me niet duidelijk. Meestal werd een left-over als Bkantje gebruikt welke dan niet op het reguliere album te horen was. Dat gold dus ook voor dit nummer, waarschijnlijk vonden de heren het dus niet passen op het album, maar blijkbaar wel op deze ipv Faded Jeans. Het kan ook een beslissing van de platenmaatschappij zijn overigens.
Begin jaren 80 kwam dit nummer zeer regelmatig voor op de setlist, en later bij de akoestische shows kwam het ook ineens weer bovendrijven, o.a. te horen op Naked 3.

avatar van B.Robertson
I Need Love kom ik nergens als B-kant tegen, nader onderzoek wijst uit dat Bombay niet eens in de VS als single is uitgebracht. De Kamasutra uit Bombay lijkt al in Mad Love's Comin' toegepast te worden:

You want different positions
To keep your love-life successful

Niet dat ik me doorgaans nou zo druk maak over teksten, maar zo je lied beginnen spreekt me niet echt aan, ware het niet dat ergens op het eind van de tekst het volgende opduikt: Who's afraid of that romance is doomed - al dan niet uit het verband gehaald ben ik liever niet verdoemd en slik eventuele kritiek liever in. Toch spreekt zoiets als de tekst van Fighting Windmills me meer aan, op Live uitgelegd als een tekst over Nederlandse bands die niet van de grond komen.

I Need Love - Discogs Tracks

Bombay - Golden Earring in 50 songs

avatar van Mark Kramer
Groot liefhebber van de Earring uit de jaren '70. Deze plaat (op LP aangeschaft begin jaren '80) is mijn absolute favoriet. Jammer dat Faded Jeans op ML mist...

avatar van B.Robertson
Als je de Bombay single met Faded Jeans had was men destijds (in Noord-Amerika) misschien beter af, want I Need Love is toch een niet te versmaden, interessant stuk met meer progressieve inslag, al vind ik het refrein niet zo geweldig. Faded Jeans rockt meer en heeft zo'n zalig einde, zo met die vette bassound van Rinus Gerritsen. I Need Love is een toch niet vergeten pareltje daar de heren het nog unplugged gebracht hebben. Zelf onlangs weer herenigd met Mad Love middels opnieuw een 2ehands aanschaf voor schappelijke prijs, met in de rechterbovenhoek van de hoes een knip en voorzien van lyric sheet. Bombay, Con Man en Mad Love's Comin' zijn van plaats veranderd t.o.v. Contraband en deze volgorde bevalt me misschien nog wel beter.