menu

The Welcome Wagon - Precious Remedies Against Satan's Devices (2012)

mijn stem
3,56 (18)
18 stemmen

Verenigde Staten
Folk
Label: Asthmatic Kitty

  1. I'm Not Fine (2:27)
  2. My God, My God, Parts 1 & 2 (7:32)
  3. I Know That My Redeemer Lives (4:00)
  4. Rice and Beans (But No Beans) (2:58)
  5. High (3:34)
  6. Remedy (3:52)
  7. Would You Come and See Me in New York (3:33)
  8. My Best Days, Parts 1 & 2 (4:13)
  9. Lo He Comes with Clouds Descending (3:59)
  10. Draw Nigh (3:44)
  11. The Strife Is O'er (5:12)
  12. God Be with You Til We Meet Again (2:50)
  13. Nature's Goodnight (3:12)
totale tijdsduur: 51:06
zoeken in:
avatar van Fathead
2,5
Het tweede album van dominee Vito Aiuto en zijn vrouw. Het eerste album was een verkapt Sufjan Stevens-album (niet dat dat erg is...), maar wellicht is dat hier minder.
Would You Come and See Me in New York is al te beluisteren en klinkt wat geijkter dan nummers op het voorgaande album. Maar dat is wat mij betreft nog meer dan goed genoeg.

Ik ben in ieder geval benieuwd!

avatar van aERodynamIC
4,0
Het debuut is en blijft heerlijk. Een verkapte Sufjan Stevens plaat? Eigenlijk wel. Sommigen dachten zelfs dat het stiekem Stevens zelf was. Heel veel schelen deed het niet.

Vito Aiuto en zijn vrouw vormen het duo The Welcome Wagon en het reli-gehalte is eng hoog.
Ik heb daar helemaal niks mee maar als ik Prince en Sheila E overleef, overleef ik dit duo op dat vlak ook wel zullen we maar zeggen en daarbij ben ik nooit zo erg van de teksten geweest dus dat scheelt.
Het vorige album was zoals gezegd erg fijn en als er op deze nieuwe dan ook nog een cover van The Cure tussen staat (High) dan ben ik toch weer nieuwsgierig of dit vervolg ook de moeite waard is en worstel ik me wel weer door die teksten heen. Bekeren gaan ze me er toch niet mee doen.

En het moet gezegd. Ook Precious Remedies Against Satan's Devices klinkt erg lekker. Drukke nummers afgewisseld met rustige sfeervolle songs. Ook wel wat meligheid is er te horen, althans dat vind ik dan (Rice and Beans (But No Beans)). Het staat er allemaal op met iets minder invloed van Sufjan Stevens. Het zorgt er wel voor dat ik de vorige daardoor net een slagje beter vind.
Erg Amerikaans en daardoor voor mij niet altijd even geschikt want ik moet daarvoor in de juiste mood zijn maar verder? Prima cd (en nog steeds geschikt voor Sujanatics).

Meezingen mag, moet niet, welkom in de kerk van dit bijzondere duo

Nieuwsgierig? Precious Remedies Against Satan?s Devices | The Welcome Wagon - thewelcomewagon.bandcamp.com

avatar van Freddos
Ik kom dit op Luisterpaal tegen. Heel aangenaam, slechts één nummer geskipped. Heeft net iets minder gelaagdheid dan Sufjan Stevens, en daardoor net iets minder spannend. Ik moet zeker even het debuut opzoeken, het maakt namelijk wel nieuwsgierig naar meer.

avatar van Fathead
2,5
Ik vind het eigenlijk maar matigjes. Door de absentie van heer Stevens blijft er een redelijk standaard Amerikaans middle-of-the-road album over. Christian Contemporary Music noemen ze dat in de VS geloof ik.

Jammer, ik had me erg op dit album verheugd...

avatar van Cor
3,5
Cor
Prima voortzetting van de voorganger. Met een paar mooie country-invalshoekjes, zoals in het fraaie 'Would You Come And See Me In New York'. Mooie en pure muziek.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:16 uur

geplaatst: vandaag om 09:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.