DiN album nr. 6: het is het tweede album met Markus Reuter en het eerste op DiN waar op we Bernard Wostheinrich aantreffen. Beide zullen actieve muzikanten zijn waarbij Reuter met name veel samenwerkt met Ian Boddy en Wostheinrich opvallend genoeg veel samenwerkingen met andere muzikanten aangaat.
Centrozoon is al een paar jaren niet meer echt actief maar maakte in de periode 2000 - 2007 maar liefst 6 albums en 1 EP waarbij de constante factor was dat ze zich zo min mogelijk wilden herhalen. Van pure ambient naar artpop was het panorama waar in ze zich bevonden.
Blast was het debuut en is een erg aangenaam ambient album. Reuter is verantwoordelijk voor "Processed Warr Guitar" wat zo veel inhoud dat je feitelijk geen onderscheid tussen hem en de "Tonal And Rhythmic Modulations" van Wostheinrich kunt maken. Reuter heb ik zelf live aan het werk gezien met Ian Boddy en het verbaasde me toen al hoeveel klanken er van hem kwamen. Het is de kracht van het instrument in combinatie met allerlei elektronica en een muzikant die weet hoe ze te gebruiken.
De manier waar op dit album zich ontvouwt is subtiel, klanken verschuiven voorzichtig, glijden over elkaar heen, melodische fragmenten duiken op om weer weg te drijven. Een echt nadrukkelijk ritme duikt pas op in Sense en zelfs daar lijkt het nog als of het zich onder de oppervlakte afspeelt. Maar door de hele voorzichtige elektronische bewerking van het ritme krijgt het gaande het stuk wel een steeds onrustiger karakter. Die onrust blijft overigens in de muziek in de afsluitende track ook al zijn de ritmes dan al weer lang en breed buiten beeld. Wel duikt er in de laatste 6 minuten nog wel weer een nadrukkelijke synth sequence partij op, die echos oproept van vroeg werk van Klaus Schulze.
Na 6 releases kunnen we misschien stellen dat er iets van een patroon te herkennen valt in de releases op dit kwaliteitslabel. De nadruk lijkt te liggen op ambient met hints naar meer traditionele elektronische muziek maar ook zelfs wel IDM. Centrozoon zit duidelijk meer in het ambient spectrum op dit album.