Solar Fields - Until We Meet the Sky (2011)

Zweden
Electronic
Label: Ultimae

1. From the Next End (9:18)
  2. Broken Radio Echo (3:55)
  3. Singing Machine (6:55)
  4. After Midnight, They Speak (3:40)
  5. When the Worlds Collide (6:33)
  6. Dialogue with a River (10:06)
  7. Forgotten (3:15)
  8. Night Traffic City (9:53)
  9. Sombrero (5:45)
  10. Last Step in Vacuum (9:11)
  11. Until We Meet the Sky (5:01)
  12. Epilogue (5:15)
Jav-
Matig album van Solar Fields, vind ik. Kabbelt maar een beetje voort en wordt bijna nergens interessant. Geen spannende ambient dus. Enige uitschieter voor mij is Sombrero.

Ozric Spacefolk
Ik kan deze plaat van Solar Fields ook maar met moeite uitluisteren.

Gisteren tijdens het wandelen even opgezet. Maar ik luister toch liever naar andere Solar Fields platen. De opvolger Random Friday is een stuk beter.

Zephyr
Bij hetgeen de 2 vorige sprekers neer gepend hebben, kan ik me totaal niet aansluiten.

Kabbelt voort... ? Dat vind ik nou juist zo prachtig hieraan. Dit bevalt me een heel stuk beter dan (bijvoorbeeld) Random Friday, wat voor mij veel te veel op 'harde' ritmes leunt. Deze Until We Meet The Sky bevat maar weinig echt ritmische tracks, en daar ben ik dus echt wel content mee.

Geen spannende ambient ? Ambient is over het algemeen geen drukke, zwaar doordreunende variant op techno e.d. Dus ja, echt 'spannend" zullen dergelijke albums als dit nooit worden, als je op een bepaalde manier bekijkt.

Ambient is meest rustgevende, 'rondgaande', of zo u wilt : op een bepaalde sfeer berustende muziek.

Nou, wat mij betreft scoort Until We Meet The Sky daarmee midden in de roos.

Dit album van Magnus Birgersson heb ik pas 3 keer (met behoorlijk grote intervallen tussen de draaibeurten in) gehoord, maar behoort voor mij nu al tot één van de betere van Solar Fields, en zou ik over een tijdje zomaar als zijn beste album kunnen gaan bestempelen.

Weg met die TV, weg met die PC, weg met die GSM.
Dit is een prachtig, moody album.
Om naar te luisteren, te ondergaan, en je in te verliezen.

Voor een definitieve eindoordeel/waardering hier op MuMe moet ik deze nog wel minimaal één keer horen; dat dan weer wel. Maar zonder meer 4,5* waard, voor nu.

Ozric Spacefolk
Kennelijk beleven we ambient op een heel andere manier.

Ik ben geen afzeiker, en ik zeik ook eigenlijk geen enkele plaat af. Ik geloof dat alle muziek goed is. Deze plaat is ook erg goed, alleen niet voor mij.

Random Friday is dan weer een plaat die meer voor mij bedoeld is. En zo is iedereen blij. En Solar Fields een goede act, want Magnus Birgersson kan dus blijkbaar iedereen op een andere manier bedienen.

Ik zal deze nog maar weer eens een keer op zetten.

avatar van -SprayIt-
Deze kwam goed binnen tijdens een lange wandeling vandaag. Prachtige atmosferische muziek met af en toe een emotionele uitbarsting, heel heel mooi!