Kathrin Scheer - Rare (2010)

Duitsland
Jazz / Pop
Label: Traumton

1. Rare (5:31)
  2. How’s It Gonna Be (5:48)
  3. Look Behind the Moon (4:28)
  4. Justanothersong (6:09)
  5. Stay (6:26)
  6. Fly Away (5:10)
  7. Over and Over (6:27)
  8. Debby (4:57)
  9. Paint the Sky (4:41)
  10. Little Night Music (7:59)
  11. The Night Is Young (And So Are We) (5:53)
avatar van Broem
Werkelijk ongelooflijk dat deze top cd onopgemerkt is gebleven bij het Nederlandse
publiek. Crossover jazz uit Duitsland. Een heerlijk gevarieerd en afgewogen topalbum. Klasse muzikanten met een prima variatie. Luister maar eens naar de opener Rare (geïnspireerd door Sara k?) en mooie ballad Paint THE Sky. Op YouTube staan wat clips om een indruk te krijgen. Hopelijk komt ze nog ooit de grens over voor een optreden in Nederland. Licht uit, kaarsjes aan en met een goed glas wijn genieten van deze prachtige, audiofiele productie.

avatar van Broem
Vandaag weer eens genoten van dit weergaloos mooie album. Zo jammer dat het nergens in Nederland is opgepikt. Mooie gevarieerde songs met een diepgang die bijzonder is. Afwisselend en spannend. Vette aanrader.

Jav-
Ik zal er binnenkort naar luisteren.

Jav- schreef:
Ik zal er binnenkort naar luisteren.

Aha, at last. Ben benieuwd.

Jav-
Geen probleem, ik wilde sowieso al meer naar jazz en fusion gaan luisteren. Ik merk vanzelf wel of ik dit wat vind. Bovendien geef ik veel om de productie, en die is blijkbaar uitstekend.

avatar van Broem
Eens per jaar (of mss wel vaker) dit prachtwerk in de cd speler. Verontrustend stil rondom deze Duitse jazz dame. Zowel op MuMe als op het www. Jammer. Een van de pareltjes van de afgelopen jaren.

avatar van spoon
Het heeft kwaliteit en is met zorg gemaakt absoluut. Maarrr.. het is niet echte spannende jazz, eerder goede volwassen pop (AOR) en dan hebben we ook nog dat accentje en de verre van originele teksten vol, tja cliché zinnen en onderwerpen (zie het rijtje songtitels om een idee te krijgen..) Haar stem is niet interessant genoeg om staande te blijven als jazz-zangeres. composities zijn aardig en hebben hun momenten, bandleden zijn uitstekend, opnamekwaliteit is buitengewoon.
Echt spannend is het nergens, maar heb ook niet het gevoel dat dat de bedoeling is geweest. Sophisticated is het woord.

Lichtjes uit, wijntje, kaarsje... tsja, dan is het sfeervolle muziek, maar zo kan ik nog tientallen albums opzetten en knappe Katherin steekt er dan voor mij in ieder geval niet bovenuit.