Trevor Billmuss - Family Apology (1970)

Folk

11. Pousette
  12. Fishing Song
  13. Wise Eyes
avatar van muziekobsessie
En jahoor weer een vergeten meesterwerk opgedoken uit die onuitputtelijke bron. En wat voor 1. Nu is niet zo'n stoffig plaatje maar een fris en alle genre's door me-kaar-plaat. Iets wat vandaag de dag niet meer gedurfd wordt. Dixieland, bossanova, tango en chansons komen met gemak voorbij. Maar het is toch vooral de prachtige heldere orkest-partijen en koren die dit veel en veel beter maakt dan zeg maar een zoveelste James taylor.

Begint al met Ground song, een nummer welke je niet snel zal vergeten en zeker met dit lente-zonnetje zorgt voor een big smile op je gezicht. geweldige opbouw waarbij uiteindelijk alle registers worden open getrokken.

Helaas alleen in lp download met veel tiks erin te krijgen, plus echt helemaal niets op internet over te vinden. Maar is dat eigenlijk niet des te leuker...

avatar van willemmusic
Ik kon hem zo gauw niet vinden, maar heb 'n nummer beluisterd op de verzamelaar "Fading Yellow", prachtige titel trouwens voor dito reeks lp's/cd's vol obscure zangers/groepjes.
Dus ik kan alleen stemmen op 'Sunday Afternoon in Belgrave Square', mooi hoor, maar dat tussen het andere mooi's niet erg opvalt.
Hier even de lijst van die lp, misschien worden er nog meer ontdekkingen gedaan

Fading Yellow - Vol. 8 - Hymns For Today UK Sike Pop Folk Sounds 1968-1975
Alan James Eastwood - Hymns For Today
Wizz Jones - One Grain Of Sand
Tony Hazzard - Loudwater House

avatar van muziekobsessie
grappig had die verzamerlaar ook al gevonden en is knap samengesteld aangezien ik nauwlijks iets ken(wel i've seen the movie erg mooi nummer)