Tiamat - Skeleton Skeletron (1999)

Zweden
Label: Century Media

1. Church of Tiamat (4:52)
  2. Brighter Than the Sun (4:08)
  3. Dust Is Our Face (5:02)
  4. To Have and Have Not (5:08)
  5. For Her Pleasure (5:02)
  6. Diyala (1:26)
  7. Sympathy for the Devil (5:19)
  8. Best Friend Money Can Buy (4:35)
  9. As Long as You Are Mine (4:39)
  10. Lucy (5:17)
avatar van Sanvean
Prettig album van Tiamat, maar zeker niet hun beste werk.

Wel behoudt dit album de volle tien songs een prettige, uiterst donkere atmosfeer. Opener The Church of Tiamat is weer zo'n sterke openingssong, zoals Tiamat die vaker hanteert. Andere prettige songs zijn To Have and Have Not en vooral de afsluiter Lucy, de enige echt hypnotiserende song van het album en het meest atmosferische werkje.

De cover van Sympathy for the Devil mag er toch ook wezen.

Prima plaat, die echter in de schaduw staat van A Deeper Kind of Slumber en Wildhoney.

heel goeie plaat. al vind ik de rolling stone-cover overbodig. De eerste 5 songs behoren eigenlijk tot mijn Tiamat-favourites.

avatar van VanDeGriend
Van de paar platen die ik ken van Tiamat is dit mijn favoriet. Donker, zwaar maar zeker ook melodieus. Vind de Stones cover eerlijk gezegd juist zeer geslaagd ook. Lekker theatraal.

Sammael
Op zich is dit geen slecht album, maar het verbleekt gewoon ontzettend bij de twee geniale voorgangers. Op dit album slagen voor mij alleen de nummers To Have and Have Not en Lucy er in om die speciale Tiamat-sfeer van de twee voorgaande platen neer te zetten. Op de rest van de nummers en het album als geheel is niet echt iets aan te merken, maar het is allemaal gewoon een tandje minder.

Sammael
Moet zeggen dat de meeste nummers me steeds beter weten te raken naarmate ik het album langer ken. Groeiertje dus, en een halfje erbij.

avatar van Killeraapje
Is dit album eigenlijk nog ergens op cd te krijgen?

avatar van Rinus
Toch een fijn e opvolger van ADKOS. Heb het jammer genoeg alleen maar op cassette staan. De cd schijnt moeilijk te verkrijgen te zijn.

avatar van Alicia
Alicia is zojuist aan de Tiamat experience begonnen. Weliswaar niet met deze plaat, maar dit album viel mij vrijwel onmiddellijk in zeer positieve zin op. Alleen de cover en nog wel van mijn favoriete Stones nummer had niet gehoeven.
Enfin, de weg is weer lang en het virtuele koffertje langspelers loodzwaar.
Lekker!

Plaat met een heerlijke constante sfeer. Wel jammer dat er een hele slechte cover op staat.