menu

Reinhard Mey - Als de Dag van Toen (1975)

mijn stem
3,62 (8)
8 stemmen

West-Duitsland
Folk
Label: Intercord

  1. Ich Wollte Wie Orpheus Singen
  2. Uit Mijn Dagboek
  3. Es Gibt Keine Maikäfer Mehr
  4. Als de Dag van Toen
  5. Über den Wolken
  6. Mein Testament
  7. Vertreterbesuch
  8. In Tyrannis
  9. Der Mörder Ist Immer der Gärtner
  10. Komm Gieß Mein Glas Noch Einmal Ein
  11. Diplomatenjagd
  12. Goede Nacht Vrienden
zoeken in:
avatar van Madjack71
3,5
Reinhard Mey is -voor mij- vooral de man van Als de dag van toen met dat symphatieke accent. Daarnaast tuurlijk ook van de Candlelight klassieker bij uitstek; Goede nacht vrienden, maar dan de Duitse versie ervan. Maar ik zou Mey schroomlijk tekort doen door alleen dat aan te halen. Mey is de man van een warme, melancholische stem, die een verhaal kan neerzetten. Ws. een grootheid in de Duitse muziek, zoals een Lohues hier is, is Mey misschien wel de Dylan van Duitsland. Hij maakt nog steeds muziek en heeft al een aardig oeuvre opgebouwd. Dit is mijn eerste kennismaking met hem en valt zekers niet tegen. Kant A kan ik wel iets beter in meegaan als Kant B, waar de tekst wat meer naar voren komt in de hoeveelheid ervan en dan word het voor mij wat lastiger om het allemaal te volgen.

avatar van Koerok
4,0
Onlangs weer eens naar Reinhard Mey geluisterd. Echt iets uit mijn jeugd. Mijn vader had deze plaat en ik heb 'm indertijd veel gedraaid. Wel moeilijk als album te beoordelen, want het is eigenlijk een verzamelaar, ondanks de speciaal in het nderlands gezongen nummers.

Madjack71 schreef:
Kant A kan ik beter in meegaan dan kant B
Dat kan natuurlijk, al bevat Kant B wel het cabaret-achtige prachtlied 'Vertreterbesuch' en zijn in mijn optiek allermooiste nummer 'Komm gies mein Glas noch einmal ein'.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:33 uur

geplaatst: vandaag om 10:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.