Epica - We Will Take You with Us (2004)

Alternatieve titel: 2 Meter Sessies

Label: Transmission

1. Façade of Reality (8:17)
  2. Sensorium (4:56)
  3. Illusive Consensus (5:06)
  4. Cry for the Moon (6:47)
  5. The Phantom Agony (9:04)
  6. Seif Al Din (5:54)
  7. Feint (4:43)
  8. Run for a Fall (4:48)
  9. Memory (4:38)
  10. Falsches Spiel * (4:26)
avatar van Darkzone
Eindelijk tijd gevonden om deze cd toe te voegen, want die hoort natuurlijk ook in de Epica-catalogus te staan hier op MuMe.
Alleen jammer dat er meteen een lage stem (2,5) gegeven wordt. En de reden? Dat zullen we denk ik nooit weten.

Het is al uniek te noemen dat een jonge, nieuwe band na 1 album al meteen uitgenodigd werd om een 2 Meter Sessie te doen (in 2 delen: op volle kracht en acoustisch (track 7-9)). Schitterend hoe de nummers meer dan overeind blijven in deze sessies.

En de bijbehorende dvd is natuurlijk helemaal geweldig met een korte inleiding bij de tracks en het plezier dat de band en koor hebben. En als extra de 2 video's en making of's plus een making of van de 2 Meter Sessies.

avatar van Dr.Pat
Deze weer ens te voorschijn getoverd naar aanleiding van Retrospect.
Toch wel een erg groot verschil met het huidige Epica wat betreft theatraal gebeuren. In essentie stonden de nummers ook toen al als een huis. Sensorium is ook hier al een topper!
De combi metal met klassieke instrumenten en koorzang pakt ook hier al goed uit!
Eerlijk gezegd vindt ik Simone hier loepzuiver zingen, iets wat op een gewoon podium wel eens wat minder lukt (bewegen tijdens het zingen?).

avatar van Darkzone
Vanaf 2 september eindelijk ook op vinyl verkrijgbaar in een mooie box, samen met de eerste 3 albums en hun optreden in Paradiso, ter ere van 20 jaar Epica.

avatar van Darkzone
Ongelofelijk dat er zo weinig berichten bij dit prachtige album staan. Een prachtige uitvoering van hun geweldige debuutalbum die m.i. muzikaal en compositorisch nooit meer is geëvenaard door de band. Productioneel gingen ze wel vooruit.