Georgie Fame - Going Home (1971)

Blues / Jazz
Label: CBS

1. I Believe in Love (2:48)
  2. It Won't Hurt to Try It (2:45)
  3. Going Home (2:53)
  4. Foolish Child (2:31)
  5. Sister Jane (2:33)
  6. Peaceful (2:33)
  7. Happiness (2:42)
  8. Children of My Mind (3:18)
  9. Lay Me Down (3:46)
  10. Easy Lovin', Easy Livin' (2:56)
  11. Pass It Around (4:16)
  12. Stormy (3:01)
avatar van heartofsoul
Dit niet meer dan aardige album verscheen in hetzelfde jaar dat het album van Fame met Alan Price werd uitgebracht. Het klinkt prima, maar de songs beklijven bij mij niet zo, al zitten er een paar leuke meezingers tussen. Peaceful, Pass It Around en Foolish Child vind ik bijvoorbeeld wel de moeite waard.

Het is -en dat is gelijk mijn grootste bezwaar - een popalbum waarop de blues, rhythm and blues en jazz ver te zoeken zijn en het gaat mij daardoor te snel vervelen. Fame speelt op dit album trouwens electrische piano en Hughie Flint is (volgens Allmusic) te horen op drums.Die kunnen helaas de gelikte sound van dit album (met gladde koortjes) niet goedmaken. Allmusic vindt het prachtig, maar Ik kom alles bij elkaar helaas niet verder dan een score van 3***.

avatar van Germ
Germ (crew)
Easy listening. Het irriteert nergens, maar het wordt ook nergens opwindend. Lay Me Down is het prijsnummer wat mij betreft.

Krappe voldoende 3*

Net zo easy listening als bv een JJ Cale