David Krakauer - Pruflas: Book of Angels Vol. 18 (2012)

Jazz

5. Egion
  6. Neriah-Mahariel
  7. Tandal
  8. Monadel
Toen ik de aankondiging van deze plaat zag, wat ik wat skeptisch. Klarinetspeler doet de Book of Angels songbook, dat kan alleen maar cliché-matige klezmer worden. Zorn had er immers zelf voor gekozen geen klarinet in de oorspronkelijke Masada op te nemen, om te voorkomen dat het teveel klezmer, en te weinig vernieuwend werd.

Niets is minder waar. Dit is een heerlijk vooruitstrevende plaat, die zo nu en dan aan de oorspronkelijke Naked City of Secret Chiefs 3 doet denken. Het is waar dat Krakauer's klarinet het klezmer-gevoel soms versterkt. Maar de bas en drums verzorgen vaak een flinke groove. De gitaarsolo's en texturen voegen een flinke dosis scherpte en funk toe.

Als één plaat in de Book of Angels 'Masada Funk' mag heten, dan is het deze .