Sylvan - Encounters (2000)

Duitsland
Label: Angular

1. No Way Out (5:43)
  2. Essence of Live (8:08)
  3. Overture (3:27)
  4. About to Leave (4:17)
  5. Your Source (3:19)
  6. Tremdously Different (2:11)
  7. Long Ago (2:16)
  8. All of It (4:28)
  9. Presentiments (3:21)
  10. Would You Feel Better (6:10)
  11. In Vain (7:49)
  12. Encounters (2:50)
avatar van vigil
Alhoewel dit nog een echt Neo-prog album is, komt toch de kwaliteit van deze Duitse formatie al naar boven. De sound van de band is in de loop der jaren, in de goede richting, wel aardig veranderd. Ondanks de bombastiek en de soms knullig aandoende overgangen (tempowisselingen) toch een zéér aardig album.

avatar van Ayreonfreak
vigil schreef:

Eigenlijk kan ik het daar wel mee eens zijn. Het geluid is nog niet helemaal top zoals ze nu zijn. Geweldige band, die met name na Encounters erg sterke albums heeft afgeleverd. Van deze band hoor je nog steeds betrekkelijk weinig.....

Kingsnake
Deze plaat is heel goed, maar heeft nog niet een duidelijke smoel.
De synths klinken heerlijk en doen denken aan Eloy, Floyd, Marillion en IQ.

De bassist, gitarist en drummer zijn ook erg goed, maar pas op latere platen spettert het wat meer.

Uitstekende zanger ook.