Echolyn - Cowboy Poems Free (2000)

Label: Velveteen

1. Texas Dust (5:17)
  2. Poem #1 (1:33)
  3. Human Lottery (5:32)
  4. Gray Flannel Suits (4:47)
  5. Poem #2 (0:59)
  6. High as Pride (6:46)
  7. American Vacation Tune (5:18)
  8. Swingin' the Ax (3:16)
  9. 1729 Broadway (6:02)
  10. Poem #3 (1:50)
  11. 67 Degrees (5:22)
  12. Brittany (6:34)
  13. Poem #4 (1:30)
  14. Too Late for Everything (4:32)
avatar van ChrisX
Na een korte pauze waar in de band had opgehouden te bestaan, na het fantastische album As The World uitgebracht bij de major Sony en het feit dat ze kort daarna al weer gedropt werden, was dit het eerste album van de doorstart.

Wat meer gestroomlijnd, bondiger songs, meer rockend, maar nog steeds regelmatig heerlijk uitbundig en opzwepend. Wie stil kan zitten tijdens opener Texas Dust heeft geen schwung in zijn lichaam .

En dan de teksten: deze zijn van een nivo die je maar weinig hoort en ziet. Een aantal zijn geschreven als brieven en bieden ons samen met de andere songs een blik in de wereld van de gewone man tijdens cruciale momenten in de Amerikaanse geschiedenis in de 20ste eeuw.

Ik heb het gevoel dat ik betere en interessantere platen van Echolyn heb gehoord dan deze. Al klinkt deze ook best aangenaam in de oren. Maar het is geen muziek waar ik bij opveer.