The Nits - The Nits (1978)

Label: Scramble

1. Rails and Rain (3:18)
  2. Tutti Ragazzi (2:28)
  3. Mr. Mister (3:01)
  4. Fantasies and Factories (3:40)
  5. So in Love (3:30)
  6. London Letters (3:32)
  7. Yes Or No (3:03)
  8. After Thoughts (3:20)
  9. Amarilla (3:44)
  10. Dancing Girl - Red Cat (5:15)
  11. Susan My Love (2:31)
  12. Caravan (3:45)
EVANSHEWSON
Tutti Ragazzi was een erg lekker radiohitje. Méér ken ik niet van deze eersteling van een band die nog gewèldige platen zou gaan maken !

Kent/heeft iemand deze plaat ???

avatar van platedraaier
Tutti Ragazzi ken ik van de cd Tent. Deze cd zegt me niets.
Ik dacht dat ik alles had, maar deze eersteling is mij onbekend.

avatar van BarendServet
Aan dit album willen ze zelf ook niet herinnerd worden, en het is het enige dat niet heruitgegeven is, het is dan ook bijna onmogelijk te verkrijgen (zag het laatst op ebay staan voor ongeveer 250 euro). Wel gaan er met hun goedkeuring bootlegs rond.

Dat ze er niet zo trots op zijn is te begrijpen, want het klinkt erg 13 in een dozijn en nog helemaal niet als de nits.

Deze versie van Tutti Ragazzi is ook een stuk minder dan de tweede versie die ze voor Tent hebben opgenomen.

avatar van dennisversteeg
Dit album is ook via fonos te verkrijgen, dit is dus de enige 'officiële' versie op CD.
De versie van Tutti Ragazzi is anders dan op Tent (een stuk minder goed zelfs..). Er staan een aantal best aardige nummers op, maar alles klinkt vrij vlak (vanwege de onrvarenheid in het liedjesschrijven, maar voornamelijk vanwege de productie).

Niet zo beste geluidskwaliteit, het betere werk moet nog komen *2,5

ichiman38
de geluidskwaliteit is echt slecht ik vind de nummers ook niet super

Op deze plaat is duidelijk te horen dat het nog groentjes zijn, maar toch vind ik het geheel niet heel slecht.
Het doet vooral Beatle-achtig aan op het eerste gezicht.

Ik vind deze plaat van The Nits juist heel erg goed. Pakkende frisse popliedjes. Jammer dat deze LP nooit op cd is verschenen. Echt een gemiste kans. Hoogtepunten zijn: caravan, fantasies and factories en after thought. Minpuntje is: Tutti Ragazzi ( in deze versie dan)

Mijn 1e Lp van the Nits vlak nadat hij te koop in de platenbak lag. Vanwege het leuke liedje yes or no wat ik toen op de radio hoorde. Goed gedraaid en gekoesterd. Heerlijke opener Rails and Rain en leuke nummertjes hierboven al genoemd. En ... ik heb hem nog steeds. Binnenkort maar weer eens draaien op mijn pas aangeschafte oude radio meubel met pick up. Goeie leuke en zeldzame plaat met voor mij jeugdherinneringen.