Haggard - And Thou Shalt Trust... the Seer (1997)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Serenades

1. The Day as Heaven Wept (5:57)
  2. Origin of a Crystal Soul (9:40)
  3. Requiem in D-Minor (3:01)
  4. In a Pale Moon's Shadow (4:27)
  5. Cantus Firmus in A-Minor (2:34)
  6. De La Morte Noire (8:05)
  7. Lost (Robin's Song) (2:11)
  8. A Midnight Gathering (5:46)
Empyrium
Classical/Orchestral/Symphonic Death Metal. Heerlijke plaat, donker en met mooie passages die zo uit de klassieke muziek lijken te komen. De La Morte Noire is een verborgen klassieker in het steeds breder en interessanten wordende Metal hoofdstuk.

avatar van Houn
Fantastisch, de combinatie is verbluffend. Had het al eens eerder gehoord maar was het destijds vergeten, maar gelukkig al het goede komt bij je terug.

Ik herinner me dat ik dit album zo rond 2000 gekocht heb, dus toen was het al een tijdje uit. Ik heb me werkelijk verwonderd over hoe geraffineerd dit album in elkaar steekt. De songwriting van Nassiri is werkelijk geweldig, en deze man bewijst dat er uit het rock en metal genre zoveel moois gehaald kan worden. Dit album was lange tijd mijn favoriet. Prachtig. 4,5

avatar van freitzen
Grappig dat er juist nu na ruim vier jaar hier weer eens een bericht wordt geplaatst. Ik kwam dit gisteravond tegen op Youtube, nooit eerder van gehoord en het klinkt echt geweldig. Ik wil meer bands die klavecimbel gebruiken.

Blijkbaar is de groep bezig met een nieuw album, met als thema de broeders Grimm. Mag ook wel weer een keer de groep heeft al sinds 2008 niets meer gemaakt.