Groove Armada - The Best Of (2004)

Electronic
Label: Jive Electro

1. Superstylin' (6:03)

met M.A.D. en M.G.

2. If Everybody Looked the Same (3:39)
  3. I See You Baby [Fatboy Slim Radio Edit] (4:05)

met Gram'ma Funk

10. Easy (5:52)

met Sunshine Anderson

11. Think Twice (6:01)

met Neneh Cherry

12. Inside My Mind (Blue Skies) (7:59)

met Sophie Barker

13. Little by Little (5:30)

met Richie Havens

14. But I Feel Good (5:20)

met M.A.D.

Ik heb deze net gedownload en ik ga hem nu beluisteren, ben benieuwd

avatar van damage
easy is een superplaat!

avatar van LeRoi
Mooie plaat en binnen het genre 1 die bboven het maaiveld uitsteekt!

avatar van LeRoi
Nr. 'Easy' is bekend van het Net 5 programma over verbouwingsavonturen in het buitenland (naam ben ik kwijt). In dat nummer hoor je de samenwerking terug tussen deze band en Gert Keunen van Briskey (Cucumber Lodge is een aanrader als je van dance met een sterke jazz-muzikale omlijsting houdt).

avatar van LeRoi
1 van de beste dansplaten van het afgelopen decenium. Punt.

avatar van xMilennx
Wel, ik moet eerlijk zeggen dat ik deze maar vond tegenvallen!
Soundboy Rock vond ik een geweldig cd'tje, dus had ik besloten wat meer van de groep te ontdekken via dit album. Blijkbaar hadden ze vroeger wel een totaaal andere stijl?
Ik ben in ieder geval blij dat ik hem via Amazon gekocht heb en er dus niet te veel verlies aan overgehouden is...
My Friend is wel heel mooi(!) en er zijn nog enkele tracks, waaronder Purple Haze / I See You Baby,
die ik misschien na een paar keer luisteren wel wat meer kan waarderen.
Hoewel 'luisteren' hier niet echt van toepassing is, het gaat vooral om dancemuziek.
In elk geval vind ik dus - sorry - dan nog ongeveer de helft van de nummers niet veel waard;
ofwel viel ik erdoor in slaap bij manier van spreken, ofwel werd ik er compleet gek van.
De bonus Take Me Home vond ik zelfs zodanig enerverend dat ik blijna liever de albumversie zonder deze extra gekregen had!

Wie net zoals ik een fan is van het nieuwere 'Soundboy Rock', raad ik dus aan vóór verdere aanschaffingen toch eerst eens op Youtube ofzo te gaan luisteren! De 2 albums zijn echt op geen enkel vlak vergelijkbaar met elkaar...

avatar van xMilennx
Ik moet wel nog toevoegen dat, zoals hieronder gezegd, Easy inderdaad wel 1 van de betere nummers is! Samen met My Friend en Purple Haze mijn top 3 laten we zeggen.

+ Think Twice is wel een echt luisternummer en ook nog wel vrij mooi.
Maar dan hebben we het wel ongeveer gehad denk ik...

avatar van Shelter
Ik vind het nogal saai na een tijdje. Losse nummers kan ik Groove Armada wel waarderen, een heel album is teveel van het goede.
My friend vind ik het mooiste nummer, lekker loungy relaxed.
Superstylin is ook altijd wel op te zetten.2,5*