The Cosmic Carnival - Change the World or Go Home (2012)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Funny Man (3:07)
  2. Kingmaker (2:55)
  3. Stop It (2:57)
  4. Archipelago! (3:09)
  5. The Green Light Pt. 1 (3:42)
  6. Desperate Man (3:48)
  7. Share the Love (5:45)
  8. Is It Wrong (2:58)
  9. The Green Light Pt. 2 (2:56)
  10. Burn the Roses (4:22)
avatar van Slowgaze
Let maar goed op, want dit kan best nog eens een relatief bekende band worden; alle indie-Cindy's vinden 'm vet, recensies vol typefouten verschijnen op allerlei blogs van mensen die er verstand van denken te hebben hebben, optreden bij de Wereld Draait Door zal wel volgen, 't zal wel Giel Beelens nieuwe favoriete band worden, etcetera.
Afijn, op de site van de band zijn al vier nummers te horen, waarvan twee al bekend van de EP. Sowieso, die hele EP komt terug op dit album, maar wel opnieuw opgenomen. 'Funny Man' en 'Stop It' zijn al hoorbaar: de eerste is wat excentrieker en funkier dan de EP-versie, de tweede doet wat rootsy aan. Ik ben in elk geval benieuwd wanneer ik de rest kan horen, want dit is toch best een toffe band, ook live.

avatar van Jurr_on
De samples van de overige tracks om alvast een idee te krijgen:
Change the World or Go Home: The Cosmic Carnival:
Amazon.co.uk: MP3 Downloads

En er is ook en officiële onofficiële videoclip voor de track 'Kingmaker'
YouTube - The Cosmic Carnival - Kingmaker

Ik kijk uit naar de albumrelease in Rotterdam morgen!

avatar van Slowgaze
Zie je, Jurre is het al met me eens. Laat je me weten hoe het optreden was?

avatar van erwinz
Dat ze de Grote Prijs van Nederland hebben gewonnen zegt me niet zoveel, maar dit debuut des te meer. The Cosmic Carnival laat zich uitvoerig inspireren door muziek uit de jaren 60 (Summer of Love) en 70 (West Coast Pop), maar geeft hier vervolgens een eigen draai aan met invloeden uit onder andere de salsa, funk, folk, blues en gospel.

Lees mijn volledige recensie op: De krenten uit de pop: The Cosmic Carnival - Change The Wold Or Go Home - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Erwin

avatar van Norrage
Wat heerlijk zeg!

avatar van erwinz
Een paar maanden geleden helaas ondergesneeuwd, maar gelukkig krijgt de plaat een nieuwe kans.
De krenten uit de pop: The Cosmic Carnival - Change The World Or Go Home - dekrentenuitdepop.blogspot.nl
Erwin

avatar van Slowgaze
Iets over dat Slowgaze toch wel een beetje gelijk had met z'n eerste bericht.

avatar van Mctijn
Leuk plaatje Iets verfrissends uit Nederland, komt te weinig voor.
Hier en daar wel iets te heppie peppie en wat vlak. What you hear is what you get, dit plaatje zal niet gaan groeien vrees ik. Ik heb nog geen potentieel hitje gevonden, al komt Funny Man in de buurt.

avatar van RoyDeSmet
Let vooral op de toetsen- en baspartijen. Die zijn heel goed!
Het album heeft een lekkere sfeer die heel erg het gevoel van de late jaren '60/vroege jaren '70 ademt, maar wel in een hedendaags jasje.
Het Nederlandse stukje gepaat aan het eind van 'The Green Light, pt. II' vond ik niet nodig.

22 september staan ze op het Singelfestival in Edam. Ik wil dit graag live zien!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Vandaag live gezien en de tijden van Fleetwood Mac en andere oude americana herleven met deze energieke band. Ze spelen wel in verschillende samenstellingen, vandaag zonder banjo maar wel met viool