Dropkick Murphys - The Warrior's Code (2005)

Punk / Rock
Label: Hellcat

1. Your Spirit's Alive (2:21)
  2. Warrior's Code (2:30)
  3. Captain Kelly's Kitchen (2:49)
  4. The Walking Dead (2:07)
  5. Sunshine Highway (3:22)
  6. Wicked Sensitive Crew (2:59)
  7. The Burden (2:56)
  8. Citizen Cia (1:28)
  9. The Green Fields of France (4:46)
  10. Take It and Run (2:44)
  11. I'm Shipping Up to Boston (2:47)
  12. The Auld Triangle (2:28)
  13. Last Letter Home (3:32)
  14. Tessie (4:15)
avatar van Sinner
Lekker plaatje maar net niet zo sterk als Blackout of Sing Loud Sing Proud. Dat we de laatste jaren echt wel dood worden gegooid met gelijkaardige bands als bvb The Real Mckenzie's of Flogging Molly heeft er misschien ook weer wat mee te maken. (heeft net niet meer de impact van het oudere werk voor mij dus, ik zou haast zeggen dat het wat voorspelbaar is aan het worden, maar dat zou de band ook weer teniet doen).

Toch is weer haast ieder nummer een schot in de roos. De persoonlijke favorieten zijn voor mij Citizen Cia, het echt wel grappige Wicked Sensitive Crew, The Burden en het openingsnummer Your Spirit's Alive.

avatar van Jumperjack
Vond het wel een goede plaat, nadat ik ze 2 weken geleden live gezien heb, vind ik het een geweldige plaat.

avatar van Raspoetin
Het nummer 'I'm Shipping up to Boston' wordt gebruikt in de laatste Scorsese film the Departed.

avatar van Tsjo-Wi
Raspoetin schreef:

vet nummer, vette film

avatar van gameg
jah cool dat dit laatste album nogsteeds goed is
nadat je denkt dat ze niks meer dr uit kunnen halen
ieder nummer goed alleen wordt hij op het laatst wat minder helaas

Vind dit toch wel een teleurstellend album.
Alleen het nummer The Green Fields of France is mij bijgebleven, wat een geweldig nummer

avatar van Jumperjack
Voor mij is dit het beste Murphys album, dat vind ik eigenlijk al bijna 2 jaar.

avatar van andnino
Ik ga hier eigenlijk ook geen favoriete tracks van selecteren, want het is stuk voor stuk geweldig... Tussen al die metal is het weer eens goed om zo'n album met zo'n typisch feel good sfeertje te horen.

avatar van Manuel
Raspoetin schreef:

Dus daar ken ik het van! Leuk dat ik dat weet nu =)
Was het nummer net aan het oefenen op gitaar (aan te raden )
Idd vet nummer & vette film..

Ik ken niet zo veel van Dropkick Murphys maar wat ik ken vind ik erg leuk en klinkt naar meer..

avatar van Metalhead99
Mijn eerste album van Dropkick Murphys, erg leuk album. Als al hun albums zo zijn als deze dan moet ik die eens gaan beluisteren. Sommige nummers doen me wel verdacht veel aan pirate metal denken en niet aan punk. Ik had dit album eigelijk gekocht voor I'm Shipping Up To Boston, omdat ik dat nummer helemaal geweldig vond toen ik The Departed had gekeken.

avatar van Phoebe318
Ik vind The Green Fields Of France echt een pareltje!

avatar van andnino
Deze mag eigenlijk wel gewoon 4,5* sterren hebben. Ik luister hem al jaren met veel plezier. Zoals ik eerder beschreef, ik hou van de sfeer op dit album, die in een zekere zin feel good is, maar zeker niet lichtvoetig. Green Fields of France snijdt op een prachtige manier een oud onderwerp aan, en blijft ook bij herhaalde beluistering interessant en mooi. Ook de punk-agressie komt nog eens naar boven, bijvoorbeeld in Citizen CIA. Maar de meest bijzondere kwaliteit van dit album is dat ieder nummer tegelijk van hoge kwaliteit is, en het album in zijn geheel beluisterd alles tot een mooier geheel maakt. Daar verdient het wat mij betreft gewoon een hoge score voor.

avatar van AOVV
Leuk album, met 'I'm Shipping Up to Boston' als lokkertje, bekend van (zoals Metalhead99 reeds zei) de film 'The Departed'. Er valt echter nog heel wat meer te beleven: 'Your Spirit's Alive', 'Captain Kelly's Kitchen', 'Wicked Sensitive Crew', 'Tessie'...; genoeg sterke songs. Ook 'The Green Fields of France' is een goed nummer; een cover van Eric Bogle's (die van And the Band Played Waltzing Mathilda') 'No Man's Land'.

3,5 sterren

avatar van LinkinPark90
Inmiddels alle albums van Dropkick Murphys in huis gehaald. Vandaag deze nog eens opgezet.

'I'm Shipping Up to Boston' blijft hun bekendste nummer, hier in Vlaanderen vroeger soms te horen op Studio Brussel. 'Your Spirit's Alive', 'Captain Kelly's Kitchen' en 'The Walking Dead' zijn ook topnummers.

Leuk Celtic punkrock album en een aan te raden instapplaat om de band te leren kennen.