Kadavar - Kadavar (2012)

Duitsland
Label: This Charming Man

1. All Our Thoughts (4:35)
  2. Black Sun (6:13)
  3. Forgotten Past (5:38)
  4. Goddess of Dawn (4:13)
  5. Creature of the Demon (4:48)
  6. Purple Sage (8:12)
avatar van trebremmit
Retrorock, voor de liefhebbers van Black Sabbath en dergelijke.
Origineel is het niet maar spelen kunnen ze wel, zit erg goed in elkaar dit!

avatar van trebremmit
Wel een van mijn favorieten van dit jaar, lo-fi opgenomen en met een occult sfeertje.
De band komt uit Berlijn en het album is alleen te verkrijgen op vinyl.
Zal me niks verbazen als ze volgend jaar op Roadburn staan.

Luister en huiver.

Kadavar - Purple Sage

avatar van essence
Is ook op cd te verkrijgen hoor, via het This Charming label.
Ik snor deze eens op. Occult sfeertje, en Black Sabbath zijn 2 tags die mij wel liggen.

avatar van trebremmit
Nu wel? Eerst was er alleen een lp van te krijgen.

avatar van trebremmit
Zal me niks verbazen als ze volgend jaar op Roadburn staan.

En vandaag zijn ze daarvoor bevestigd

avatar van ZOLTAR
clear white vinyl welteverstaan.
erg mooi. de low-fi sound past erg goed bij het plaatje en versterkt het sabbath idee.

avatar van Cabeza Borradora
Wat we vroeger met cassettes deden, doen we nu met Dropbox. Vandaag aan een goede vriend dit plaatje aangeraden, met de volgende woorden:

"Naar aanleiding van het weldra uit te komen nieuwe album drop ik vandaag een plaatje in de dropbox dat je wel leuk zal vinden denk ik. Noem het een Black Sabbath imitatie, maar ze doen het wel zo fris en met zoveel lef (slechts drie bandleden) dat het toch wel weer iets anders word. Uit Duitsland nog wel: Kadavar.
Lef ook, omdat in deze tijden van volgepropte producties hun motto wel lijkt: less is more... Met drie wil dus ook zeggen: geen slaggitaar tijdens de solo´s! Lef! , en kunst, om die handicap(?) uit te spelen als een troef (Black Sun!!). Genieten geblazen dus van de heerlijke solo´s - hier geen less is more - uitsluitend begeleid door bas en drums. Nog eens muziek waar 'open ruimte' een even belangrijke rol heeft als 'klank'. En met songs, gedragen op onmiskenbare Tony Iommi geïnspireerde riffs, badend in een wat duistere, occulte sfeer, die na elke luisterbeurt meer en meer de vorm krijgen van ware klassiekertjes (Forgotten Past!!), á la Black Sabbbath in Ozzy´s periode dus. Enjoy!"

avatar van Kronos

Klinkt helemaal niet verkeerd. Maar toch meer als huidige stonerbands dan als Black Sabbath vind ik. Heeft vooral met sfeer te maken.

avatar van Supernormal
Uitstekend optreden op Pukkelpop vorig weekend! Vooral de nummers van deze plaat klonken lekker old-school stonerrock à la Black Sabbath. Veel goeie riffs, spaarse stemmen en heerlijke grooves. Filmpje van 'All Our Thoughts' eens opzoeken op youtube (!), daar staat het trio te spelen op de cliffen van Sardinië. Perfect materiaal voor hoge snelheden op de fiets of op de autostrade.