8Ball & MJG - Living Legends (2004)

Label: Bad Boy South

1. Album Intro (1:14)
  2. You Don't Want Drama (4:34)
  3. Straight Cadillac Pimpin' (4:59)

met Shannon Jones

4. We Do It (5:09)
  5. The Streets (4:15)

met Bun B

6. Mad Rapper (Interlude) (1:16)
  7. Shot Off (5:20)

met Ludacris

8. When It's On (5:07)

met P. Diddy

9. Trying to Get at You (4:18)

met 112

10. Baby Girl (4:18)

met P. Diddy

11. Get a Kit (Interlude) (1:47)
  12. Forever (5:00)

met Lloyd

13. Look at the Grillz (5:21)

met T.I. en Twista

14. Living Legends (Interlude) (1:10)
  15. Don't Make (5:24)
  16. Memphis City Blues (4:48)
  17. Gangsta (3:42)
  18. Confessions (4:33)

met Poo Bear

avatar van thomzi50
Toen ik fanatiek begon met hiphop volgen, was dit een cover die ik voortdurend zag - op sites met hiphopnieuwtjes, op forums met downloadlinks, bij overzichten van wat net verschenen was. Nu pas kom ik toe aan het luisteren. En ik denk dat ik zonder problemen kan stellen: anno 2024 stelt dat weinig voor.

8Ball en MJG proberen mee te surfen op het geluid dat in 2004 dominant was, ook enigszins te zien aan de keuze voor Bad Boy South en enkele gastartiesten, wat resulteert in een vrij glad, oppervlakkig album. De beats zijn bouncy maar nietszeggend. De teksten gaan nergens over. Allemaal niet zo erg, maar ze zijn niet sterk genoeg om de nummers alsnog te dragen. Daarbij is het album veel te lang. Jammer, omdat ik ook hun eerdere 'On top of a da world' recent veel heb beluisterd, een plaat die ook over weinig gaat maar waar veel meer eigenheid, bezieling en eenheid in zit.