Galleon - The All European Hero (1996)

Zweden
Label: VF

1. The All European Intro (9:42)
  2. Traffalgar Square (5:48)
  3. The Russian Ice Princess (6:13)
  4. Jacks Slumber Party (4:30)
  5. Paternity Suite (5:04)
  6. Seeking Knowledge (8:38)
  7. European Anthem (9:56)
  8. Repent (5:24)
avatar van Ayreonfreak
Niet al te best album. Nooit meer gehoord van Galleon dan dit album, maar in mijn ogen een beetje gekunstel op hobby niveau. Je kan deze muziek het beste oerdegelijke "Neo Symho" noemen, zonder complexen. Simpele songtexten, slechte, soms overdreven accentuele zang. Ik kan er niet meer van maken dan een 2,5

avatar van sunhillow
Tja, neoprog.

Ik hou van goeie neoprog. Dat is een lastige, want het is een beperkte muziekstijl. Niet al te moeilijke ritmes, een 'lekker refreintje', mooie solo's.

Galleon heeft dat wat mij betreft allemaal. Ik vind het folk-gedeelte aan het einde verschrikkelijk, maar voor die tijd is het louter pracht. Jacks Slumber Party en Paternity Suite zijn toch práchtige liedjes!

avatar van Ayreonfreak
sunhillow schreef:
Tja, neoprog.

Ik kan er niet bij dat je dit een goed album vind. Slechte productie, slechte mastering, slechte zang, etc