T-Bone Walker - Very Rare (1973)

1 stem

Blues
Label: Reprise

1. Striking on You, Baby (2:41)
  2. Please Send Me Someone to Love (2:45)
  3. The Last Clean Shirt (3:59)
  4. Evening (4:18)
  5. The Come Back (3:56)
  6. Your Picture Done Faded (2:53)
  7. Don't Give Me the Runaround (2:15)
  8. Hard Times (2:55)
  9. Every Day I Have the Blues (4:13)
  10. Person to Person (2:25)
  11. Fever (4:08)
  12. Three Corn Patches (3:06)
  13. I'm Still in Love with You (4:22)
  14. Just a Little Bit (2:40)
  15. James Junior (2:38)
  16. Been Down So Long (2:15)
  17. If You Don't Come Back (2:40)
  18. Kansas City (2:32)
  19. Well, I Done Got Over It (3:04)
  20. Stormy Monday (5:42)
avatar van spinout
Ik vind de oudere opnames van T-Bone niet geweldig, maar deze plaat klinkt heerlijk. Elvis moet deze plaat in bezit gehad hebben, want nog hetzelfde jaar als deze plaat uitkwam nam Elvis drie nummers van dit album op(en dan bedoel ik niet Fever dat Elvis in 1960 opnam). Of zou het juist andersom zijn geweest. Zelfs de ballads zijn meer dan genietbaar.

avatar van spinout
Het lijkt me dat Elvis het intro van Striking on you, baby (dat erg lijkt op het intro van Three Corn Patches) gebruikt heeft voor zijn eigen versie van Three Corn Patches.
Jim Morrison's Been down so long begint hetzelfde als T-Bone's Been down so long. Morrison kan het hebben van het Furry Lewis' nummer I Will Turn Your Money Green, waar de zin ook in voorkomt. Waarschijnlijker kende hij de zin als boektitel, nl van Richard Farina, die het Furry Lewis nummer zelf opnam met Eric von Schmidt in 1963. T-Bone heeft er in ieder geval een mooi eigen nummer van gemaakt.