Philm - Harmonic (2012)

12. Killion (3:35)
  13. Mezzanine (3:22)
  14. Mild (4:20)
  15. Meditation (4:11)
Philm is een band bestaande uit drummer Dave Lombardo (SLAYER), gitarist/zanger Gerry Nestler (CIVIL DEFIANCE), en bassist Pancho Tomaselli (WAR).
De band is in een eerste bezetting ergens omstreeks 1995/1996 opgericht. Er werden wat demo's gemaakt, maar voordat er iets definitiefs opgenomen was, kreeg Lombardo het te druk met Slayer en stapte hij uit de band. Hij werd vervangen door George Hernandez en de band veranderde de naam naar KKleq Muzzil. Deze band (Gerry Nestler, Juan Perez, George Hernandez) bracht in 2002 een geweldige cd uit.

In 2009 kreeg Lombardo weer meer tijd en stapte weer in het avontuur dat Philm heet. De band speelt een enorm bijzondere vorm van muziek die zich in geen enkel vakje laat stoppen, spelen met ritmes en maatsoorten is hier de krux. Lombardo heeft natuurlijk met oa Fantômas al laten horen niet vies te zijn van een experimentje en Gerry Nestler heeft jarenlang met Civil Defiance de meest geniale avantgarde-prog gemaakt die je kunt bedenken. Pancho Tomaselli tenslotte is een technisch zeer begaafde bassist die eigenlijk uit de funk hoek komt.

Philm heeft inmiddels hun debuut opgenomen, deze zal 14 mei verschijnen. Ik ben enorm benieuwd! Afgaande op de drie nummers die ken van de Kleqq Muzzil cd en de philmpjes op youtube kan het alleen maar een knaller van formaat worden! Ik hoop dat er hier meer liefhebbers van dit soort experimentele avonturen zijn.