“Ze gaan me doodslaan.” Woon je al meer dan veertig jaar aan de Belgische Kust in de Stad aan Zee, dan is het pas sinds een jaar of vijf dat ik mosselen eet en nu alweer een paar jaar niet meer. Ik heb zo mijn favorieten. Niemand wilde mij toen geloven toen ik zei dat ik nog nooit mosselen had gegeten.
Dat vat ook een beetje mijn relatie met Fates Warning samen: tientallen jaren Metalhead zijn, door de glorieuze topic Het Metal Album van de Week toch proeven om dan later tot de vaststelling te komen dat het nooit mijn favoriet gerecht zal zijn. Maar ook om te beseffen dat hier best goede muziek door goede muzikanten wordt gespeeld, alleen mis ik – ik weet het, hier komt het weer – mijn melodielijnen, mijn herkenningspunten, mijn momenten om op te springen.
Een paar weken geleden kon ik de eerste drie albums met John Archer kopen op Amazon.fr met nette prijzen, mijn Night on Bröcken bevat de vier bonustraks zoals Discogs als volgt vermeldt:
https://www.discogs.com/Fates-Warning-Night-On-Br%C3%B6cken/release/8517356. Leuke bonus maar ook niet meer dan dat hoor, vaak omdat het me toch niet interesseert. Goedgekeurd zijn de twee instrumentaaltjes S.E.K. en Shadowfax (“Gandalf en zijn peerd”) en de laatste twee nummers, de rest blijft taaier, niet geholpen door een povere productie wat mij normaal gezien weinig kan schelen gezien mijn blijvende interesse voor Metal van de jaren tachtig en zijn vaak povere producties.
Maar ik blijf proberen want ik kan heel koppig zijn als het er op aan komt, er moet veel gebeuren voor ik begin te plooien, heel veel, vraag het maar aan mijn baas.

En is de reis naar het doel vaak niet interessanter dan het doel zelf? The point of a journey is not to arrive (Neil Peart).