FM Laeti - It Will All Come Around (2011)

Guadeloupe

10. Gimme Love and Truth
  11. Sunshine on My Face
  12. Iwaca
avatar van Reijersen
Het album kwam al in 2011 uit, in oktober om precies te zijn. Maar omdat ze ons landje nu pas echt bereikt ook nu pas een recensie van FM Laeti. We hadden deze dame al eens besproken met het hitje Ris in the Sun, dat ons wel beviel. En als we titel van deze plaat moeten geloven dan komt ook voor deze dame alles op zijn voetjes terecht. We zullen het jullie laten weten.

De stijl van FM Laeti lijkt misschien wel het meest op die van Corinne Bailey Rae. Daarnaast horen we ook wat Ayo, maar met minder intense zang. Het album is een luchtig, lente album geworden. Eigenlijk ligt het helemaal in de lijn van de eerder besproken single.
FM Laeti heeft de vocalen om die sfeer te dragen. Mooi, gevooisde stem met genoeg spanning, variatie en zuiverheid om een heel album te kunnen boeien. Maar om het echt boeiend te houden moet een plaat ook goede songs hebben. Rise of the Sun was er daar één van en is tevens de opener van het album. Maar er staan meer dan genoeg andere fijne nummers op deze plaat. Out of My Hands past perfect in de luchtige, lentesfeer van deze cd, net als Gimme Love and Truth en Show Me the Way. Er is genoeg variatie, we horen jazz op I Got the Boogie, traditionelere invloeden op afluister Ivaca en op topper Coco. Op Coco horen we ook Fatoumata Diawara, een Malinese artiest. Ook mooi is de spannende, wat duistere Boy en de Caribische titeltrack. Met dit soort pracht zijn de twee a drie vullers snel vergeten.

Wat later als de release toch aandacht voor FM Laeti, maar dat is dan ook meer dan terecht. Haar muziek zal een groot publiek kunnen raken en vooral in de maanden dat de zon schijnt en de temperatuur omhoog gaat is dit erg fijn.