Night Ranger - Rockin' Shibuya 2007 (2008)

Label: Frontiers

1. This Boy Needs to Rock / Highway Star (4:41)
  2. Tell Your Vision (4:59)
  3. Sing Me Away (4:17)
  4. Touch of Madness (5:36)
  5. Drama Queen (3:55)
  6. Rumors in the Air (4:36)
  7. Seven Wishes (4:51)
  8. The Secret of My Success (4:33)
  9. There Is Life (6:44)
  10. Eddie's Comin' Out Tonight (5:37)
  11. Sentimental Street (5:42)
  12. Forever All Over Again (5:06)
  13. Goodbye (4:22)
  14. Whatever Happened (5:04)
  15. Four in the Morning (3:49)
  16. When You Close Your Eyes (4:43)
  17. Don't Tell Me You Love Me (6:21)
  18. Sister Christian (6:15)
  19. You're Gonna Hear from Me (4:25)
  20. (You Can Still) Rock in America (6:28)
avatar van Metalhead99
Ik heb de tracklist even gecorrigeerd. Dit is namelijk een live dubbelaar van een optreden van Night Ranger op 10 juni 2007 in de Shibuya C.C. Iemon Hall in Tokio.
De line-up bestond hier uit:

Brad Gillis (vocalen en gitaar)
Reb Beach (gitaar, verving oorspronkelijke gitarist Jeff Watson die eerder dat jaar opstapte)
Jack Blades (vocalen en bass)
Kelly Keagy (vocalen en drums)
Michael Lardie (vocalen en keyboard, Michael vertrok later dit jaar uit de band, dit is dus de laatste registratie met hem)

Ik ben hem momenteel aan het beluisteren en ik moet zeggen dat het een aangenaam plaatje is. Het geluid is erg mooi voor een live album en het enthousiasme is zoals altijd weer goed te horen. Binnenkort zal ik mijn uitgebreidere mening over deze plaat geven.

avatar van Metalhead99
Wat een heerlijke live plaat is dit zeg!
Deze 2-CD set begint met het van 7 Wishes afkomstige "This Boy Needs to Rock" die ze halverwege omschakelen naar een cover van Deep Purple's Highway Star.
Daarna volgt Tell Your Vision van hun toen nieuwe album Hole in the Sun.

Na dit lekker rockende begin volgt er een prachtige (lichtelijk beperkte) reis door het oeuvre van de band, namelijk:

Sing Me Away (Dawn Patrol)
Touch of Madness (Midnight Madness)
Drama Queen (Hole in the Sun)
Rumors in the Air (Midnight Madness)
7 Wishes (7 Wishes)
Secret of My Success (Big Life)
There is Life (Hole in the Sun)
Eddie's Comin' Out Tonight (Dawn Patrol)
Sentimental Street (7 Wishes)
Forever All Over Again (Neverland)
Goodbye (7 Wishes)
Whatever Happened (Hole in the Sun)
Four in the Morning (7 Wishes)
When You Close Your Eyes (Midnight Madness)
Don't Tell Me You Love Me (Dawn Patrol)
Sister Christian (Midnight Madness)
You're Gonna Hear from Me (Hole in the Sun)
(You Can Still) Rock in America (Midnight Madness)

Het materiaal van Hole in the Sun bevalt me live wat beter als de studio versie en de klassiekers van Dawn Patrol, Midnight Madness en 7 Wishes gaan er ook in als zoete koek.
De grootste verrassing van deze plaat is de acoustische uitvoering van Forever All Over Again, wat gelijk ook het enigste jaren '90 nummer van de hele plaat is.
Goodbye word ook nog gedeeltelijk acoustisch gespeeld en komt op deze manier ook goed uit de verf. Verder is het gewoon lekker meezingen met de klassiekers van deze ondergewaardeerde rockband.
Door de sterke geluidskwaliteit, het enthousiasme en hier en daar wat leuke verrassingen moet ik zeggen dat ik dit het meest genietenswaardige werk dat ik tot op heden van Night Ranger gehoord heb vind. Zeker een aanrader voor de liefhebbers.
De acoustische stukken hebben me nieuwsgierig gemaakt naar het 24 Strings and a Drummer album (volledig acoustische live sessie).

avatar van vielip
Inderdaad een prima live album! Naast de bekende en de te verwachten hits krijgen we ook redelijk wat obscuur materiaal voorgeschoteld. Nummers als Forever all over again, 7 Wishes, Secret of my succes, This boy needs to rock alsmede alle nummers van Hole in the sun worden zelden of nooit live gebracht. Over het vakmanschap en spelplezier hoeven we het niet te hebben. Dat zit altijd snor bij deze mannen. Ben blij dat ik ze live heb gezien een paar jaar geleden op het Rock The Nation festival in Duitsland. Man, wat waren ze goed toen!!