Jet - Get Born (2003)

Australiƫ
Label: Elektra

1. Last Chance (1:52)
  2. Are You Gonna Be My Girl (3:34)
  3. Rollover D.J. (3:17)
  4. Look What You've Done (3:50)
  5. Get What You Need (4:08)
  6. Move On (4:21)
  7. Radio Song (4:32)
  8. Get Me Outta Here (2:56)
  9. Cold Hard Bitch (4:03)
  10. Come Around Again (4:30)
  11. Take It Or Leave It (2:23)
  12. Lazy Gun (4:42)
  13. Timothy (4:32)
  14. Sgt. Major * (4:05)
Geweldig. Lekkere rock 'n roll plaat!

Look what you've done vind ik wel een leuk nummer

avatar van mathias
niet slecht, niet super

en are you gonna be my girl lijkt toch wel een beetje teveel op iggy pop hoor

mooi album
look what you've done is super mooi en are you gonna be my girl is ook erg gaaf..,you look so fine and i really wanna make you mine.. and you don't need money when you look like that honey

avatar van Nim
Nim
Supercool album! Deze luister ik al 2 jaar, en het blijft goed... af en toe heb ik gewoon zin in een Jet-flachback.. Als ze nou eens een nieuw album zouden maken.. ben ik helemaal tevreden.

Davez
Tof album, behoorlijk veel gedraaid. Goede Riffs helaas leven we in het tijdperk dat niet rock maar hip/hop en R&B de hitlijsten haalt.

3.5*

Davez
toch maar 3* van maken. Het is namelijk redelijk eentonig met dezelfde songstructuren.

Moet je eens kijken naar de U.K. hitlijsten en de INDIE hype: heel veel goede nieuwe rockbands! Gelukkig...

Wat een briljant rock album is dit. De rock is echt fantastisch met al hoogtepunten Are You Gonna Be My Girl en Rollover D. J.. Maar ook de ballads zijn zeer te pruimen, dit in tegestelling tot veel andere rockballads. Super: 5,0*

i said
are you gonna be my girl
coool nummer,hehe

AC/DC
Als je er niet aan denk hieveel dit album lijkt op the who en dergelijke is het niet slecht en aangzien ik dat heb gedaan geef ik het een 3.

avatar van Lukethedude
ik vind serieus elk nummer van dit album tof

Super album, grijs gedraaid ooit!

mathieudc
Inderdaad wel een rockend album. Mooiste nummer vind ik 'Look What You've Done' waarin sommige stukken mij een beetje aan 'Cancer' van My Chemical Romance doen denken.

WernerGSF
is dat niet andersom?

18:38 EDIT:

mathieudc
Ja, inderdaad. My mistake, maar dat komt natuurlijk omdat ikzelf eerst 'Cancer' kende van My Chemical Romance en pas daarna 'Look What You've Done'.

mathieudc
Ondertussen wat meer geluisterd en ik vind het best nog een goed album. De eerste luisterbeurt(en) vond ik vooral het eerste deel geslaagd en het tweede deel (na track 7) dus iets minder, maar volgens mij komt het vooral omdat het nogal overdonderend is allemaal de eerste keer.

Daarna eens naar het eerste deel geluisterd en na een tijdje het tweede deel eens opgezet, en het tweede deel kon ook al wat meer boeien. Al blijf ik het eerste deel beter vinden, met uitblinkers als 'Look What You've Done' en 'Radio Song' vind ik ook geweldig! Gevolgd door 'Last Chance' en 'Are You Gonna Be My Girl'.

Mooi en rockend!

WernerGSF
vandaag binnen gekregen, paar keer geluisterd, en ja waarom ook niet?

-----------------------

op het stickertje van het cd-hoesje:

"Amazing, If you're looking for a band that are all hard workin', larynx shreddin', sweat pourin', screming-for-MERCY then you've come exactly to the right place. One of the best things we've heard all year. Jet are rock 'n' roll stars - just try stopping them" - NME

en

"Classy, harmony-infused rock 'n' roll that harks back to the golden years of The Who and The Rolling Stones" * * * * Kerrang!

avatar van Carolaah
Ik vind dit een heerlijke plaat om zo nu en dan eens op te zetten.
Al vind ik wel dat de nummers veel opelkaar lijken.
Desalniettemin rockt het wel lekker weg.
Leuk cd'tje, niet te vaak draaien en de cd mag ook niet in de vergetelheid raken.

Hoogtepunt is zeker 'Cold hard bitch,' dát is nou gewoon een nummer waar ik absoluut van uit m'n dag ga

Hell yea.

Zit even te twijfelen tussen 3,0 en 3,5.. het rockt wel goed, alleen ja, 't is nou niet echt een boeiende plaat verder.. en meer van hetzelfde

avatar van Germ
Germ (crew)
Hoewel Are You Gonna Be My Girl een erg lekker nummer is, is het wel overduidelijk dat er wel erg leentjebuur is gespeelt met Iggy Pop's Lust For Life......

avatar van TaraB
Are You Gonna Be My Girl is geweldig maar de rest is behoorlijk slap.

avatar van Taxman
Origineel kan je dit allemaal niet echt noemen.
Mix the Strokes met Oasis en AC/DC en je hebt Jet. (They even have a Song called Take it or Leave it!)
De nummers zijn onopvallend en lijken dan ook wel erg op elkaar, het beste nummer is Are You Gonna Be My Girl,wat ook niet zo vreemd is aangezien het Iggy Pop's Lust For Life is, wat een goed nummer is.
Slap Strokes aftreksel.

avatar van Masimo
Wat is Are You Gonna Be My Girl toch een fantastisch liedje, helaas kan de rest van dit album dit liedje bij lange na niet evenaren.. Staan nog wel een paar aardige nummers op, maar de meeste beluister ik eigenlijk nooit meer.. Ik vind JET zeker een leuke band, maar ze hadden van deze CD wel wat beters kunnen maken

Casino Boogie
Lekker rock-album. Niet origineel qua geluid, maar goed te pruimen.

avatar van bas2204
Lekkere rechttoe rechtaan rock. Niet alle nummers zijn geweldig geslaagd, maar een paar lekkere nummers zitten er wel tussen.

Wat een superplaat. in 2003 al op cd gekocht. Zojuist ook op vinyl aangeschaft. Ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen, al die lekkere riffs die uit je speakers knallen! De albums die ze hierna uitgebracht hebben vind ik wel een stuk minder.