menu

Burning Spear - Hail H.I.M. (1980)

mijn stem
3,94 (32)
32 stemmen

Jamaica
Reggae
Label: EMI

  1. Hail H.I.M. (4:16)
  2. Columbus (3:38)
  3. Road Foggy (3:37)
  4. Follow Marcus Garvey (4:28)
  5. Jah See and Know (3:30)
  6. African Teacher (4:01)
  7. African Postman (4:28)
  8. Cry Blood Africans (5:03)
  9. Jah a Guh Raid (5:35)
totale tijdsduur: 38:36
zoeken in:
Marcel²
Zijn eerste album onder contract bij EMI. Een prachtig album is dit ook. Winston Rodney is zijn jongere jaren. De twee andere albums onder EMI zijn Farover en The Fittest of The Fittest. Alle twee zeer de moeite waard, rustige reggae muziek, zoals we vaak van Burning Spear gewend zijn. Gisteren gekocht dit album, en is zeker de laatste niet. De andere twee die ik net noemde worden zeker de volgende. Het album uit 1975, Marcus Garvey is ook een aanrader. Het meesterwerk van Burning Spear.

4,5
Reggae van hoog niveau.
Na Marcus Garvey zijn beste werk!

avatar van bertus99
3,5
Ben geen echte volger van reggaemuziek en ik heb ook niks met de JAH-religie, maar deze heb ik al jaren en toevallig vandaag weer eens gehoord. Blijft lekkere muziek en steeds in de goeie groove, relaxed en geen gedoe met effecten wat veel reggae zo gekunsteld maakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:56 uur

geplaatst: vandaag om 16:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.