Engel - #10 (2012)

7. Pijn & Ellende (3:53)

met Per.verz

8. Frontline (2:57)

met Celph Titled

9. Gaat 'M Niet Worden (2:45)
  10. Noem Me (2:58)

met Just

11. Nostalgie (3:50)

met Reks en Diggy Dex

12. Net Als Ik (2:42)

met IJs

13. The Backbone Pt. 3 (3:12)

met DJ Friss, DJ Broky B, DJ DNS en DJ Native

14. 1, 2, 3 (3:26)

met Killian

avatar van MAS
MAS
Het album staat nu op de luisterpaal!

avatar van Rhythm & Poetry
Nou en? Het album staat ook op MuMe.

Ik hoor al veel mooie samples en ook de raps klinken tot nu toe zeer aardig. Apathy heeft er zowaar zin in, heel wat anders dan die saaie bijdrages van Sean Price op Nederlandse hiphopalbums dus.

avatar van MAS
MAS
Dat zeg je ook alleen maar omdat Sean Price je geblokkeerd heeft op twitter...

Inderdaad.

avatar van pqt
pqt
Iets minder dan een jaar geleden recenseerde ik nog Engel & Justs Statler & Waldorf. Een album dat me destijds aardig beviel, maar dat onderhand al een aardig stoflaagje begint te vangen. Nu brengt Engel zijn tiende album #10 uit en, met de ervaring van het eerdergenoemde album van Engel & Just in mijn achterhoofd, kan worden gezegd dat dit eveneens geen blijvertje zal zijn.

Lees hier de hele recensie.

avatar van thomzi50
Ik vind dit gewoon fris album, vooral het authentieke hiphopgevoel en Engels liefde voor het genre komen goed naar voren.

avatar van Timo710
Heel erg sterk album, goede teksten, persoonlijk maar niet emo. Generaties kan wat mij betreft de boeken in.

Ik snap de matige cijfers niet, als we dit gaan meten met alle nederhop solo albums die het land kent kan je wat mij betreft deze plaat meten met een Winne en Fresku. Het is een sterk totaal en het album vertelt het verhaal van iemand die zijn droom najaagt maar geforceerd is hier nuchter in te blijven, dit kan mij alleen maar inspireren.

avatar van Slowgaze
Ik vind de biets zeker in orde, raps in principe ook, maar de teksten, ik word er een beetje moe van. Ruim veertig minuten luisteren naar iemand die zichzelf heel credible en tegelijkertijd heel integer neer probeert te zetten, maar kom op, die Engel is uit '82, net dertig (of nog geen dertig, afhankelijk van wanneer hij in '82 geboren is), maar loopt al te zeuren dat alles vroeger beter was alsof-ie al zestig is. Beetje jammer vind ik dat wel, Fresku heeft er ook nogal last van op z'n laatste album, 'ik ben echt echter dan anderen, want dat zijn nepperts'. Holden Caulfield 4 life.

avatar van Rhythm & Poetry
Maarten, ten eerste ben jij 21. Dus wat ga je zeuren? Jij weet niks. Engel is inderdaad 30. En vroeger was inderdaad alles beter. Dat weet je zelf ook. En ik vind de zelfreflectie van Engel fijn. Hij doet juist niet of hij echter is dan andere rappers.

avatar van Slowgaze
Jij bent 23. Wat weet jij nou?

avatar van Rhythm & Poetry
I'm only 23 but my mind is old.

avatar van Elohim
Je bedoelt natuurlijk:
"I'm only twenty-three but my mind is old
and when the things get for real my warm heart turns cold"

Kan weinig met Engel. Hij is niet slecht, maar het kan me ook nergens boeien eigenlijk.

avatar van Nr.4
thomzi50 schreef:

jep.
lekkere boombapbeats ook die erbij passen.

avatar van Nr.4
Lang niet gehoord, maar heb er net toch weer goed van genoten. Hoe meer troep er uitkomt, hoe meer waardering ik voor platen als deze krijg. Boombap beats, veel cuts, samples en scratches, degelijke tot goede rhymes, geen rare dingen of gekke poespas. Dat mag ik wel, zal z'n nieuwe plaat ook eens gaan checken.