Clarence Carter - The Fame Singles Volume 1 1966-70 (2012)

Soul

9. Too Weak to Fight
  10. Let Me Comfort You
  11. Back door Santa
  12. That Old Time Feeling
  13. Making Love (At the Dark End of the Street)
  14. Snatching It Back
  15. The Feeling Is Right
  16. You Can't Miss What You Can't Measure
  17. I Smell a Rat
  18. Doin' Our Thing
  19. Take It Off Him (And Put It on Me)
  20. Few Troubles I've Had
  21. Devil Woman
  22. I Can't Leave Your Love Alone
avatar van thelion
Na George Jackson en Arthur Conley is het nu Clarence Carter die geëerd word door kent met een verzamel album van zijn werk voor het Fame label.

De albums van Jackson en Conley waren zeer de moeite waard met heel veel niet eerder uitgebracht werk. verwacht van deze het zelfde.

Als het album in mijn bezit is volgt er meer van mijn kant.

avatar van thelion
Clarence Carter begiftigd met een zeer warme stem die uitermate geschikt is voor "Southern" Soul.

Op dit album zijn zo goed als al zijn opnames voor het F.A.M.E. Label in de periode 1966-1970 verzameld.
Bij F.A.M.E. onder leiding van Rick Hall wisten ze wel wat ze deden geweldige arragementen met invloeden uit de Gospel / Country en Blues met als basis SOUL ja met hoofdletters geschreven.
De instrumentatie van de nummers past zeer goed bij Clarence zijn stem. Het is niet "echt " Southern Soul in de zin dat het "Deep" Soul is, daar is het allemaal wat te uptempo / opgewekt voor. Om maar eens een hele vreemde omschrijving voor deze opnames van Clarence Carter te geven: Het is bij vlagen Northern-Soul die met de bezieling van Southern-Soul is geproduceert de blazers sectie geeft de up-tempo nummers een drive mee waar je U tegen zegt, maar ook in de "Diepe" nummers komt het koper goed uit de verf.

Zijn reguliere albums uit deze periode hebben ook een zekere Blues inslag die op deze opnames wat verder is terug gedrongen, waardoor de ware soul meer de overhand heeft gekregen.

Kan niet wachten op Vol. 2

4.5*