menu

Violens - True (2012)

mijn stem
3,00 (4)
4 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Rock
Label: Slumberland

  1. Totally True
  2. Der Microarc
  3. When to Let Go
  4. Sariza Spring
  5. Every Melting Degree
  6. Lavender Forces
  7. Unfolding Black Wings
  8. All Night Low
  9. Watch the Streams
  10. Lucent Caries
  11. Through the Window
  12. So Hard to See
zoeken in:
avatar van Justinx
4,0
De opvolger van een fijn plaatje genaamd Amoral, die zoals iemand al eerder omschreef klinkt als een mix tussen The Smiths, The Who en soortgelijke bands uit die tijd. Niet bijzonder, maar bij vlagen erg fijne synthpop; druk en ambitieus.

Jammer genoeg leunt de opvolger wat minder op synths. Soms klinken de liedjes op True hierdoor wat dertien in een dozijn, veel meer dan op Amoral. De synths op Amoral konden daarnaast wat richting geven, waardoor de nummers wat gestroomlijnder klonken. Dat ontbreekt nu, waardoor liedjes vaak wat chaotischer zijn. Rauwer in positieve zin, rommeliger in negatieve zin. Al te vaak verdrinkt de zanger in de drukke muzikale partijen. Denk hierbij aan Unfolding Black Wings. Totally True en Der Microarc klinken dan weer lekker fris. Ik ben benieuwd of ik het een hele plaat volhoud.

avatar van Chronos85
2,5
Het vorige album was misschien niet bijster origineel maar daar gold meer dan voor welk album ook het motto 'beter goed gejat, dan slecht bedacht'. Op dit album is wat mij betreft de luisterervaring 'het ene oor in, het andere oor uit' van toepassing. Geen teenkrommingen, maar te weinig originaliteit, spanning, catchiness om het een voldoende te geven. 2.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 12:40 uur

geplaatst: vandaag om 12:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.