Lee Hazlewood - The LHI Years (2012)

Alternatieve titel: Singles, Nudes, & Backsides (1968-71)

Pop / Country
Label: Light In The Attic

1. Califia (Stone Rider) (2:49)

met Suzi Jane Hokom

2. The Bed (2:41)
  3. Sleep in the Grass (3:13)

met Ann-Margret

4. Leather and Lace (3:08)

met Nina Lizell

5. If It’s Monday Morning (3:58)
  6. The Night Before (3:14)
  7. Bye Babe (3:37)
  8. Victims of the Night (2:34)

9. Chico (2:38)

10. Hey Cowboy (3:20)

met Nina Lizell

11. No Train to Stockholm (2:19)
  12. Won’t You Tell Your Dreams (3:53)
  13. Nobody Like You (2:54)

met Suzi Jane Hokom

14. Trouble Maker (2:26)
  15. What’s More I Don’t Need Her (3:31)
  16. Come On Home to Me (3:01)
  17. I Just Learned to Run (3:01)
avatar van Bombong
Ik heb gemengde gevoelens bij deze uitgave. Positief dat er weer een label is dat zich op Lee Hazlewood stort. Maar jammer dat er voor een verzamel CD is gekozen. Een groot deel van de inhoud van deze CD komt van de LP's Cowboy and the lady, Cowboy in Sweden en Requiem for an almost lady, die allemaal al eens eerder integraal op CD zijn uitgebracht door Smells Like Records en die ik allemaal al heb. De geluidskwaliteit is gelukkig nu wel een stuk beter, want Smells Like gebruikte gewoon het oude vinyl inclusief kraken, tikken en ruis.

De rest van deze uitgave is afkomstig van de LP Forty, die nog niet op CD was verschenen, of betreft single-versies en één niet eerder uitgebracht nummer. Daar ben ik wel blij mee, hoewel ik liever de integrale uitgave van Forty had gehad. Hopelijk komt die nog want Light in the Attic zou meer Hazlewood uitgaven voor ons in petto hebben in 2012 en 2013. Ondermeer zou A House Safe for Tigers erbij zijn, de zeldzaamste Lee Hazlewood LP en dus voor ons, de Hazlewood-addicts, de heilige graal.

avatar van Shangri-la
Ik kom er nu pas achter dat ze bezig zijn met heruitgaven van Lee Hazlewood, heb deze gelijk besteld en ben er erg blij mee. Wat staan hier geweldige nummers op zeg, Cowboy in Sweden wilde ik al een tijdje hebben maar is nogal prijzig, gelukkig staan hier een aantal van de mooiste nummers van dat album op. Ik ben benieuwd wat ze nog meer uit gaan brengen maar deze cd geeft goede hoop dat er nog heel wat moois uit gaat komen. Klasse!

avatar van Poles Apart
Shangri-la schreef:

Inderdaad, "A House Safe for Tigers" (feitelijk een soundtrack), weliswaar geen Hazlewood klassieker vergeleken met z'n beste werk ("Trouble Is A Lonesome Town", "The Very Special World of Lee Hazlewood", "Cowboy In Sweden"), maar toch zeer zeker ook interessant, is in ieder geval al heruitgegeven op CD en LP op hetzelfde label (Light in the Attic). Hopelijk volgt er snel meer. We leven immers in een tijd waarin de ene na de andere verloren klassieker opgedoken wordt en alles maar eindeloos repackaged en remastered wordt. Hazlewood's oeuvre mag dan natuurlijk niet ontbreken!

zalwelnikszijn!
Deze gekocht omdat ik verrast was dat er iets 'nieuws' van de oppersnor werd gereleaset. Niet onaardige verzamelaar. Ziet er strak uit, leuk groot tekstblad (incl. tekst) en als je die rode band weghaalt zie je een breed scala aan blote borsten. Kortom: voor ieder wat wils.

Zag dat er nu weer iets uitkwam van Lee via Light in the Attic, maar het is nogal aan de prijs. Ze hebben blijkbaar ontdekt dat er geld zit in boxsets. Het is fijn om een hip platenlabel te zijn. Leuke hebbedingetjes, maar als het zo moet dan hoeft het van mij niet meer.