Rye Rye - Go! Pop! Bang! (2012)

Dance / Hip-Hop

met Akon

5. Hotter (4:16)
  6. Sunshine (3:22)

7. Boom Boom (3:22)
  8. Better Than You (3:24)

met M.I.A.

9. Never Will Be Mine [R3hab Remix] (3:04)

met Robyn

10. Dance (3:28)
  11. Shake Twist Drop (3:46)

met Tyga

12. Shake It to the Ground * (2:48)
  13. Rock Off Shake Off * (3:45)

14. New Thing * (2:38)
  15. Hardcore Girls * (4:17)
  16. Bang * (3:32)

met M.I.A.

17. Never Will Be Mine * (3:22)

met Robyn

avatar van NewYorkCityLight
Een sample gebruiken van de Vengaboys kan eigenlijk echt niet.. maar ik moet zeggen dat ik het nummer (mede dankzij de leuke clip die erbij hoort) wel aanstekelijk vind. Dat geldt eigenlijk voor al haar nummers. Sunshine met M.I.A. is wellicht het enige echte goede nummer maar de rest is ook zeker leuk om af en toe te horen.
Shake, Twist, Drop is geproduceerd door The Neptunes en DNA door RedOne, dus ik ben zeker benieuwd naar de rest.

avatar van NewYorkCityLight
Het album is me toch een beetje tegengevallen. Af en toe doet ze me een beetje aan Nicki Minaj denken (dat is de ergste belediging die je kan krijgen) en de samenwerking met Akon en de productie van RedOne doen dat zeker geen goed.
Rye Rye begon in 2009 met het nummer 'Sunshine' dat, ondanks dat duidelijke invloeden van M.I.A., behoorlijk eigen klonk. Het had iets speciaals, iets anders. Rye Rye had een duidelijke attitude en dat liet ze merken ook. Langzaamaan lijkt het vuur bij Rye Rye een beetje verdwenen. Veel nummers op het album klinken nu om het 'grote publiek' te pleasen. Dit is iets waar ik in principe heel goed tegen kan, alleen bij Rye Rye vind ik het zonde van de potentie.

Het nummer 'Boom Boom' is ontzettend fout maar het heeft zich bij mij toch weten te ontpoppen als een soort 'guitly pleasure' op het album. Dat trucje laat zich echter niet herhalen met de vele andere goedkoop klinkende nummers die hierop terug te vinden zijn. 'Never Will Be Mine' met Robyn is ook nog wel leuk om te horen (vooral dankzij Robyn op het refrein) en zoals gezegd blijft 'Sunshine' een heerlijk nummer, leuk voor in de zomer.

Al met al heeft Rye Rye de verwachtingen bij mij lang niet ingelost. Ze krijgt van mij (voorlopig) toch nog 3 sterren omdat het album, ondanks de genoemde minpunten, toch blij vlagen erg vermakelijk is en omdat ik bij dit cijfer een 'juist' gevoel heb. Al moet ik wel zeggen dat het een lange zit is om alle nummers achter elkaar te draaien. Het is geen album om even voor te gaan zitten.

avatar van Emile93
Boom boom klinkt nog best leuk!!! Maar ga ik deze cd niet beluisteren!