Mr. 76ix - Hits of 76ix (2004)

Electronic
Label: Skam

1. Scary Taxidermy (3:13)
  2. Ol4 (2:36)
  3. 2nd (6:22)
  4. Other (4:39)
  5. Teijo Kinnunen (2:23)
  6. Meet My Beat (2:51)
  7. Secret Dad (2:54)
  8. Bgt (Pretermitted Oviparity) (1:36)
  9. Beg Buds, Tall Smeeth & Eelt Fyes #1 (0:28)
  10. Pano Li Playnote (5:09)
  11. Cancer (Coffee Cup) (5:16)
  12. Knotty Nff (4:53)
  13. 6b116112058to803 (3:26)
  14. Gasmask (5:34)
avatar van John Doe
Erg aan te raden wilde plaat die doet denken aan de energie tijdens livesets van Venetian Snares, alleen dan minder donker. Ook doet dit erg denken aan oude Aphex Twin (circa '92), maar dan veelal iets sneller. Heeft verder wat weg van de gedetailleerde beats van voormalig labelgenoot Jega, zeker ook als je het vergelijkt met zijn laatste album. Mooie muziek die velen in de 'idm' hoek zouden proppen. Elke track is tof van dit album, de opener is eigenlijk nog het minst.

Had dit album een beetje langs me heen laten gaan, slechts even gechecked maar niet grondig. Ik dacht dat dit een beetje slordige muziek was er even vlug naar luisterend. Het was ook niet hard genoeg voor de breakcore uit die tijd en niet strak genoeg voor idm dus was het bij een te korte blik vlees nog vis. Ernaar teruggrijpend merk ik dat dit juist echt een tof album is dat langer houdbaar is dan de meeste breakcore én idm. Eén van mijn favoriete labels was mij de tijd vooruit hier . Ik denk dat als je dit live mee maakt je er moeilijker omheen kan hoe geniaal dit is.

De balans is juist heel speciaal in deze muziek. Ondanks invloeden van hardcore, acid en drum & bass wordt hier niet kinderachtig/overdreven in doorgeschoten en blijft de wilde uitlaatklepfactor van die genres intact. Een erg gezonde combinatie tussen tussen vernuftig en bruut, tussen intelligent en onintelligent. De muziek valt dus niet helemaal onder ''intelligent dance music'' . Experimentele hardcore techno zou bijvoorbeeld een betere categorie zijn voor dit soort muziek. De plaatjes van NHK'Koyxeи binnen dit genre kunnen me tegenwoordig ook zeer bekoren. Heel vette trip!