Crocodiles - Endless Flowers (2012)

Label: Frenchkiss

1. Endless Flowers (4:34)
  2. Sunday (Psychic Conversation #9) (3:11)
  3. No Black Clouds for Dee Dee (3:10)
  4. Electric Death Song (3:48)
  5. Hung Up on a Flower (6:35)
  6. My Surfing Lucifer (5:04)
  7. Dark Alleys (5:25)
  8. Bubblegum Trash (4:09)
  9. Welcome Trouble (2:49)
  10. You Are Forgiven (2:39)
  11. I'm Not a Young Man Anymore * (3:08)

Crocodiles.... dan denk ik gelijk aan Echo and the Bunnymen en zo gek is die gedachte niet eens als ik dit album hoor. Voor mij tevens de kennismaking met deze band terwijl het toch al weer album nummers drie is.
Ik hoor zeker ook The Jesus and Mary Chain en wat recenter The Early Years.

De originaliteitsprijs gaan ze er dus niet mee winnen en of we anno 2012 nog geschokt moeten raken van een bloot piemeltje op de hoes denk ik ook niet, alhoewel er zeer degelijk een sticker overheen geplakt wordt (en die versie zien we hier dus ook op de site).
We zullen het er maar op houden dat de cd ook in de VS verkocht moet worden.

Maar is het ook wat? Ach ja, je hoort niets nieuws en ik kan net zo goed The Strokes, Girls of Black Rebel Motorcycle Club opzetten (ook al is hun geluid anders). Het is allemaal nogal retro en dus eerder gedaan en meestal ook wel beter, zelfs door de genoemde bands die al niet bepaald origineel waren.
Verder vind ik het allemaal nogal braafjes klinken en ik vraag me af of dat de bedoeling is.
Misschien is het poppy karakter daar wel de oorzaak van en hebben zie die niet ver genoeg onder een gruizige shoegaze laag verstopt of zijn ze er niet voldoende met de stofzuigersound overheen gegaan.
Maakt niet uit. Het is een prima plaatje waar je gewoon niet al te veel bij na hoeft te denken. Leuk voor tijdens het schoonmaken van je huis of zo.

avatar van Linius
Verdorie zeg, dit klinkt weer lekker hoor. Het mag allemaal niet bijster origineel zijn maar ze voeren het wel prima uit.

avatar van WesleyX16
aERodynamIC schreef:

En de b-side van de single Endless Flowers heet Picture My Face.... en dan kan je weer aan Pictures On The Wall denken....

Ik ken de vorige 2 albums echter wel. Ik ben dus geïnteresseerd hoe deze klinkt. Die 2 albums kon ik zeker waarderen. Ik zal er zo naar luisteren. Maar ik ben nu nog even naar DIIV aan het luisteren. Vandaag helemaal grijs gedraaid.