Delicate Steve - Positive Force (2012)

Label: Luaka Bop

1. Ramona Reborn (3:09)
  2. Wally Wilder (4:03)
  3. Two Lovers (3:20)
  4. Big Time Receiver (2:52)
  5. Touch (1:02)
  6. Positive Force (4:29)
  7. Love (2:13)
  8. Redeemer (4:20)
  9. Afria Talks to You (2:59)
  10. Tallest Heights (5:05)
  11. Luna (3:13)
Wat een mooi instrumentaal album - het vorige 'Wondervisions' kwam vaak wat tekort door het wat overduidelijk gebruik van loops, waardoor nummers vaak enige minuten bestonden uit één leuk melodietje terwijl er in de achtergrond dingen werden toegevoegd en verwijderd. Deze nummers bouwen voort zonder aan loops gebonden te zijn, en maken een bijna organische reis naar andere melodieën. Ik zeg 'bijna organisch' omdat er een grote dosis electronica aan verbonden is. Het doet me soms wel eens denken alsof ik naar een instrumentale versie van de Jeugd van Tegenwoordig luister. Het is even - tja hoe leg je dat uit... 'bouncy', 'swingend', 'fris' als Sterrenstof, maar dan met een vervormde slide-gitaar en getalenteerde backing band. Veel ritme en melodie, heerlijk! Ik eh, ben er wel positief over.