Ab-Soul - Control System (2012)

Label: Top Dawg

1. Soulo Ho3 (3:57)

met Jhené Aiko

2. Track Two (4:03)
  3. Bohemian Grove (4:23)
  4. Terrorist Threats (4:24)

met Danny Brown en Jhené Aiko

5. Pineal Gland (3:52)
  6. Double Standards (4:21)
  7. Mixed Emotions (4:08)

met Alori Joh

12. Showin' Love (4:57)
  13. Empathy (3:01)

met Alori Joh en JaVonte

14. Nothing's Something (2:30)
  15. Beautiful Death (4:30)

met Ashtrobot en PuncH

16. The Book of Soul (5:11)
  17. Black Lip Bastard [Remix] * (5:49)

met Black Hippy

avatar van Rhythm & Poetry
Te beluisteren op de soundcloud van het label: Ab-Soul - Control System.

Top 10 materiaal voor 2012 imo.. TDE!

avatar van j.b.b.l
Een aardig album van Ab-Soul. Er staan geen slechte nummers op en het klinkt allemaal wel constant, maar dat is ook gelijk het minpunt. Het duurt te lang en er is weinig variatie.

avatar van He$$el_01
Ik zie dit album al een paar keer langskomen als 'het Hip Hop album van 2012' en ik moet zeggen dat het inderdaad best lekker klinkt. Maar het beste album van 2012 is het zeker niet.

avatar van Holla
Pineal Gland, Terrorist Threats, Beautiful Death en Black Lip Bastard zijn geweldige tracks, die mij persoonlijk het meest boeien. Het album begint beter te worden voor mij...

avatar van Holla
Wil hem eigenlijk wel een keer kopen, maar geen idee waar ik hem vandaan moet halen :O, iemand ideeën?

nedbed
Best dope album, alleen lijkt het allemaal erg op elkaar, en duurt het gewoon te lang. ILLuminate, Terrorist Threats en de laatste track zijn wel heel erg vet.

avatar van Soundbites
Helemaal verslaafd aan Ab-Soul! Originele tracks, beats en teksten. Zou bijna zeggen dat hij beter dan Kendrick Lamar is.

avatar van Elohim
Ik kan erg veel stemgeluid verdragen, ben een grote fan van Dr. Octagon, Eyedea en ook Aesop Rock, maar dit... dit kan ik dus niet verdragen, daar wordt de lijn getrokken.
Had ergens gelezen dat je voor teksten bij Ab-Soul moet zijn, maar dat valt me eigenlijk erg tegen, of luister ik verkeerd?

avatar van Oortrommel
Beste album van TDE tot dusver. Ik vind hem van hetzelfde niveau (vanuit artistiek oogpunt) als Kendrick Lamar's good kid, M.A.A.D. city, maar net iets toegankelijker en vermakelijker. De content van de tracks spreekt me ook meer aan, meer persoonlijk (waar Kendrick Lamar vooral een audiofilm biedt). De gastartiesten voegen in de meeste gevallen ook daadwerkelijk iets toe, met als hoogtepunt Danny Brown op Terrorist Threats. Verder vind ik de tribute aan UGK (Mixed Emotions) en Illuminate echt de hoogtepunten van de plaat.

FelipeGutiérrez
Verhoogd naar 5 sterren. Wat een heerlijke psychedelische sound heeft dit album! Het beste werk van Soulo!

Holla schreef:

Ik heb hem hier gekocht samen met section 80 en these days!
Autographed Ab-Soul #controlsystem CD / TopDawgEnt - topdawgent.bigcartel.com

Je krijft wel geen hard cover.

LastKing schreef:

Ik heb hem hier gekocht samen met section 80 en these days!
Autographed Ab-Soul #controlsystem CD / TopDawgEnt - topdawgent.bigcartel.com

Je krijft wel geen hard cover.

Bedankt maar heb het idee al losgelaten. Geen zin om met dat dollar/euro-gedoe om te gaan.

Deze plaat draai ik overigens niet vaak meer, maar een hoop nummers wel. Illuminate, THerrorist Threats, Pineal Gland, Bohemian Grove komen toch vaak genoeg voorbij

Holla schreef:

Wat ik niet snap is waarom ze ab souls these days niet gewoon op cd hebben uitgebracht. Alleen kendrick lamar maad city en school boys nieuwe album zijn op cd te kopen.

FelipeGutiérrez
LastKing schreef:

Dat komt omdat These Days een indie release was. Ab-Soul is volgens mij nog niet getekend bij een major label, maar volgens Top Dawg brengt Ab-Soul volgend jaar wel zijn major debut uit!

FelipeGutiƩrrez schreef:

Ok thx dat verklaart een hoop. Vond het al zo raar dat de eerste albums van schoolboy en kendrick lamar niet op cd waren.

avatar van Marciano Coffie
Een goed en lyrical album. Hoe ik DWTW op een hoog voetstuk zette, merkte ik dat dit album ook sterk uit de hoek komt.

Track Two, Book Of Soul, Empathy en Black Lip Bastard (Remix) zijn de uitschieters. In Track Two komt ie lekker aggresief en hard. Book Of Soul is gewoonweg mooi hoe hij het over zijn overleden meid heeft, vooral met deze line. "if hip-hop and my mom passes away before I turn 28, i"ll be gone like Kurt Kobain. Empathy is ook mooi qua beat en zang. Het past precies voor de track.

En tot slot weer een harde track ter afsluiting, Black Lip Bastard. Alle vier de mc's kwamen hard. Dope.