Tracy Chapman - Telling Stories (2000)

Pop / Folk
Label: Elektra

1. Telling Stories (3:58)
  2. Less Than Strangers (3:20)
  3. Speak the Word (4:30)
  8. Paper and Ink (4:52)
  9. Devotion (2:48)
  10. The Only One (3:08)
  11. First Try (3:33)
  12. Three Little Birds [Live] * (3:27)
  13. House of the Rising Sun [Live] * (2:02)
  14. Mountains O' Things [Live] * (5:02)
  15. Behind the Wall [Live] * (2:09)
  16. Baby Can I Hold You * (3:13)
avatar van Bighead
Gister nog eens geluisterd.

En eigenlijk is het gewoon een heel mooi album. Beetje jammer van de soms hinderlijke tweede stem.

Maar songs, muziek en zang zijn prima en het resultaat is toch weer een mooie ingetogen plaat over alle facetten van de liefde ...

Puntje erbij... 4*

avatar van Reijersen
Bighead schreef:
Beetje jammer van de soms hinderlijke tweede stem.

Juist! Dat is af en toe erg irritant.

Verder een bijzonder matig album van Tracy. Het enige dat beneden het gemiddelde ligt van haar.

Muziek en zang zijn prima!! Het resultaat is toch weer een mooie ingetogen plaat over alle facetten van de liefde en het leven ... 3.5/5

avatar van Ceasar
He Kevinanne, kan je zelf geen originele zinnen bedenken. Niet netjes om Bighead te kopiëren.

avatar van Twinpeaks
Toch wel een lekkere plaat,niks opzienbarends maar gewoon waar Chapman goed in is.Het observeren en verwoorden van de gevolgen van liefde en en passant ook nog wat misstanden in de maatschappij aan de kaak stellen.Titelsong heb ik altijd een lekker nummer gevonden.

avatar van Broem
Erg lang niet meer naar het werk van Tracy geluisterd. In de 90's een overkill gehad en daarna was de aandacht weg. Deze Telling Stories blind uit de platenkast getrokken en verdorie het blijft toch geweldige muziek. Gevarieerd, verzorgd en met klasse gemaakt. Dat gecombineerd met de mooie stem van Tracy, goeie productie en een perfecte opnamekwaliteit geeft weer de kriebel. Het moet maar eens Tracy week worden. Oppassen voor die Overkill. Vanavond in ieder geval intens genoten.

Ik vind dat ze qua stem zeker een groei heeft gemaakt ten opzichte van haar debuut, ze klinkt minder zeurderig.
Maar dat album is vooral sterk vanwege de emoties in de nummers.

avatar van vinejo
Broem schreef:

Acht jaar later net hetzelfde hier. Blind uit de kast, wist zelfs niet eens dat ik deze cd had.
En zoals je zegt, klasse stem en opname, degelijke tot prachtige songs.

avatar van Chet
Broem schreef:

vinejo schreef:

En weer drie jaar later, heb ik Telling Stories vandaag weer eens "blind" uit de cd-kast getrokken......
Prima album om weer eens terug te luisteren. Aardige muzikanten trouwens. Onder andere Steve Hunter en Alex Acuna. Bijzondere instrumentatie ook met o.a. Bouzouki, Chamberlain, Dobro, Mandolin, Harp, Dulcimer, Pedal Steel.
Guest Vocals: Emmylou Harris....... Dat laatste is mij nooit opgevallen en ik kan haar stem ook nergens ontdekken.
Unsung Psalm is voor mij het hoogtepunt van het album, maar de andere nummers zijn, bijna 25 jaar na dato, eveneens het beluisteren waard.
Blijft toch jammer dat Tracy van alle podia is verdwenen en na 2008 weinig meer van zich heeft laten horen.