E.L.O. - Definitive Collection (1992)

Alternatieve titel: Best of the Best

Rock / Pop
Label: Epic

1. Showdown (4:09)
  2. Eldorado Overture (2:13)
  3. Can't Get It Out of My Head (4:23)
  4. Evil Woman (4:11)
  5. Strange Magic (4:05)
  6. Livin' Thing (5:49)
  7. So Fine (3:56)
  8. Rockaria (3:13)
  9. Sweet Talking Woman (3:48)
  10. Turn to Stone (3:47)
  11. Mr. Blue Sky (5:05)
  12. Don't Bring Me Down (4:05)
  13. Shine a Little Love (4:44)
  14. The Diary of Horace Wimp (4:18)
  15. All Over the World (4:03)
  16. Twilight (3:42)
  17. Rock 'N Roll Is King (3:43)
  18. Hold On Tight (3:06)
  19. Secret Messages (4:50)
  20. 10538 Overture * (5:30)
  21. Roll Over Beethoven * (4:31)
  22. Poor Boy (The Greenwood) * (2:56)
  23. Telephone Line * (4:40)
  24. Last Train to London * (4:34)
  25. I'm Alive * (3:43)
  26. Here Is the News * (3:45)
  27. Calling America * (3:28)
avatar van IMPULS
Zit een extra CD bij (was zo apart aan deze zeer laaggeprijsde serie) met echt heel fijne nummers !
De hoofdCD is topmateriaal tot aan de 14e track. Daarna zakt het nivo, zoals dat uberhaupt met ELO het geval was.
Maar daarvoor 50 minuten klasse-werk.

avatar van Snowblood
Ik vind hem vanaf nr. 18 pas afzakken

Helemaal geweldig, kan hem niet vaak genoeg horen.

5* Geen discussie. ELO was geweldig.

EVANSHEWSON
Uiteraard is dit een prima verzamelaar, maar wel een enkele.
Je bent toch méér met de dubbelaar Light Years, zoveel is zeker, tenminste als je jezelf een fan wilt noemen.

****

avatar van Gert P
Plaat die ik nooit mee draai, dus op de eerste paar nummers na ook niks meer aanvind.

avatar van Carebo
Denk dat dit toch wel min of meer een komplete hits verzameling is van ELO. Heb deze band altijd kunnen waarderen met hun eigen zo herkenbare geluid en scoorde altijd hoog in de jaren 70 sublieme hits als Showdown, Can't Get it Out Of My Head, Evil Woman, Livin' Thing, Mr. Blue Sky e.a
Inderdaad, na track 15 is het wat minder, maar dan zijn de grootste hits al de revue gepasseerd. Logische 4**** cd!

Jack in the Box
Ik heb deze CD een keer voor fl. 12,- uit de afprijsbakken van Diskoland gehaald, maar later weer aan iemand cadeau gegeven, omdat ik alle nummers al op andere albums had staan.
Bij Radio Modern zag ik 'm een keer met een extra CD staan. Dat was toen een hele grote serie van EPIC/CBS (later Sony Music) met Dr. Hook, Roy Orbison, Men at Work, Blood Sweat and Tears, The Hooters, Heart, Sly and the Family Stone etc. Volgens mijn herinnering werd dat toen aangeduid met een rode sticker met 'Best of the Best' erop.
Ik weet niet wat er op dat extraatje staat, maar een ELO-compilatie met de titel Definitive Collection moet in ieder geval ook belangrijke nummers zoals 10538 Overture, Roll over Beethoven, Ma-Ma-Ma Belle, Boy Blue, Telephone Line, Wild West Hero, Confusion, Last Train To London, I'm Alive, The Way Life's Meant To Be, Four Little Diamonds en Calling America bij zich hebben.

avatar van lennon
Moest en zou deze hitcompilatie hebben. Alleen al voor Mr Blue sky.

Maar ook gezien zijn samenwerking met the Beatles dacht ik dat dit een boeiend cdtje voor me zou zijn.

Ik ben er echter achter gekomen dat Mr blue sky een uitschieter is, en dat er nog een paar andere leuke hitjes op staan, maar zelfs een verzamelaar als deze kan me niet compleet boeien.

Can't Get It Out of My Head begint leuk, maar wordt al snel zeikerig, en All over the World wordt echt snel irritant. Don't Bring Me Down is dan wel weer grappig, maar na 3 keer ook weer genoeg geweest. Kom ik weer uit op Mr Blue sky, de enige die ik tot in den treure kan horen en leuk blijf vinden.

Nee.. ELO is het niet voor me, da's duidelijk....

avatar van rkdev
Het is inderdaad duidelijk waar Jeff Lynne de mosterd haalt en meer dan deze verzamelaar hoef ik ook niet te hebben van ELO, maar met deze collectie heb je wel een heerlijke cd in huis. Ik wordt er vrolijk van in ieder geval.

Van de 19 nummers tel ik toch wel 12 prima tot erg goede nummers. Misschien soms een gevalletje guilty pleasure (Don't Bring Me Down, Rock'n Roll Is King) maar ook gewoon erg goed (Mr. Blue Sky, Can't Get It Out of My Head, Hold on Tight).

Uitschieters: 2/3/4/5/6/10/11/12/13/15/17 en 18 (stiekem best wel een aantal dus ).

avatar van Gert P
Heb hem indertijd gekocht maar voor 1 nummer te bewaren is nu ook zo weer wat en is deze dus inmiddels uit mijn collectie.
Blijf de 2de cd het beste vinden van ze.

lennon schreef:
Moest en zou deze hitcompilatie hebben. Alleen al voor Mr Blue sky.
Nee.. ELO is het niet voor me, da's duidelijk....

Sorry lennon, maar dat moet je juist niet beoordelen op basis van deze compilatie van hits. Meerdere singles van ELO waren wat mij betreft de slechtste nummers van betreffende albums.

Doe mij (en jezelf) een plezier en beluister Out Of The Blue, het dubbelalbum waar Mr. Blue Sky op staat. Niet dat er allemaal Mr. Blue Sky's opstaan, maar omdat ELO veel beter was dan de hits doen vermoeden.

avatar van lennon
^Ik ben ooit eerder in het bezit geweest van een 4 cd box (Flashback) welke ik ook weer heb weggedaan omdat ik m niet interessant genoeg vond.

Later dit album toch nog een keer gekocht omdat ik dacht dat dat het misschien zou zijn voor mij. Toch niet blijkbaar.

avatar van Tony
Okee, hoewel ook een compilatie komt in die box Out of the Blue al een stuk meer aan bod (4 of 5 nummers die ik zo out of the blue herken), dus als dat je niet raakt heeft het beluisteren van Out of the Blue en andere albums inderdaad weinig zin. Jammer. Ik ben via ELO bij the Beatles, Jeff's grote inspiratiebron, uitgekomen. Andersom is blijkbaar lastiger.

avatar van lennon
^overigens vind ik zijn produkties vaak wel goed om aan te horen......... vaag eigenlijk...

avatar van Tony
Eh, Traveling Wilburys, Full Moon Fever van Tom Petty en de 2 singles van Beatles Anthology Free As A Bird en Real Love? Dat zijn toch wel zijn belangrijkste wapenfeiten naast ELO en solo carriere. Bedoel je dat met Lynne producties? Ik vond destijds vooral de Beatles nummers heel erg als ELO klinken.

Enige "verrassing" op deze verzamelaar vind ik The Diary of Horace Wimp, van het onderschatte Discovery, dat hier met maar liefst 3 nummers trouwens goed vertegenwoordigd is.

avatar van Fathead
Ik heb deze cd met een bonusdisc, die ik eigenlijk altijd leuker heb gevonden. Daarop staat o.a. Telephone Line en de leukste van ELO: Here is the News.

avatar van rkdev
Tony schreef:
Ook Paul McCartney's Flaming Pie, al klinkt die veel minder als een Lynne productie en natuurlijk Cloud Nine van George Harrison en Into The Great Wide Open van Tom Petty and the Heartbreakers.

Fathead schreef:
en de leukste van ELO: Here is the News.
Geweldig nummer inderdaad.