Earthling - Radar (1995)

Pop / Hip-Hop
Label: Cooltempo

1. 1st Transmission (6:52)
  2. Ananda's Theme (3:09)
  3. Nefisa (5:53)
  4. I Still Love Albert Einstein (5:50)
  5. Accident at Injured Strings (1:59)
  6. Soup Or No Soup (6:44)
  7. God's Interlude (1:03)
  8. Echo on My Mind (6:59)
  9. Infinite M. (4:52)
  10. Planet of the Apes (5:00)
  11. By Means of Beams (5:04)
  12. Freak, Freak (3:43)
  13. I Could Just Die (5:00)
avatar van LeRoi
Soup Or No Soup....THAT's THE QUESTION!
Leuke plaat die door te weinigen is ontdekt...

avatar van Yak
Yak
Ik geloof dat Geoff Barrow van Portishead hier nog iets mee te maken had. Heb 'm zelf trouwens op cd, maar ik heb eerlijk gezegd geen idee meer hoe dit klinkt.

avatar van robbizzel
I AM SO RELAXED, I COULD JUST DIE

lekkere plaat, Ananda's Theme is wel echt geniaal, jammer dat die zo kort duurt.

Meneer Bungel
LeRoi schreef:
Soup Or No Soup....THAT's THE QUESTION!
Leuke plaat die door te weinigen is ontdekt...
Geweldige plaat, inderdaad te weinig ontdekt. Gelukkig wel door mij... Verder, was het niet zo?: ''Soup or no soup, sing your own hallelujah!''

avatar van Rhythm & Poetry
Jammer dat de vocalen zo weinig toevoegen, dan hoor ik toch liever Massive Attack of Portishead op. Qua instrumentatie wel aardig, maar ook heel wat minder dan eerder genoemde triphop grootheden. Dit klinkt allemaal wat fletser, het boeit minder. Rapper is zelfs heel erg saai te noemen.

avatar van MAS
MAS
Leuk dat er weer eens wat anders voorbij komt bij het HHAVDW topic maar triphop is duidelijk niet echt mijn ding. Voor mij voegen de vocalen ook niet zo veel toe.

avatar van principal2000
Met zeer veel lood in mijn schoenen ben ik begonnen aan dit album. Ik moet eerlijk zeggen dat het me zeer meevalt. Erg veel lome beats en diepe bassen. Daar hou ik eigenlijk wel van. Maar de traagheid van de beats slaat hier wel een beetje door. De vocalen zijn niet echt denderend, maar als instrumentaal album was dit voor mij echt nog veel minder interessant geweest. Dat merk ik gelijk bij nummers als Accident At Injured Strings. Op sommige nummers is de vocale bijdrage echter weer storend (Echo On My Mind). Qua flow kan de MC nog net (op de meeste nummers dan). Qua stemgeluid is het vooral matig. De zang van de dame in kwestie is meestal net een nipte voldoende en past wel bij het type muziek. Nefisa, I Still Love Albert Einstein en Planet Of The Apes vind ik de sterkere nummers op dit album. Al met al best wel vermakelijk voor een keertje tussendoor. Maar echt tot een ruime voldoende kom ik niet.

avatar van He$$el_01
Erg relaxt album. Ik had hier weinig van verwacht, aangezien ik instrumentale nummers niet altijd goed kan waarderen. Dit is echter een goed album. Je moet er denk ik wel voor in de stemming zijn en ik zal het ook niet heel vaak gan draaien. Maar als je eens lekker rustig op de bank ligt is dit een goed album om dan te luisteren. Ik vind de raps/zang niet echt hinderlijk, zoals hier boven een aantal keer is te lezen. Hoogstaand zijn ze ook niet, maar ze passen goed bij de rustige sfeer van het album. De beats zijn ook in orde. Soms voor mijn gevoel redelijk simpel, maar doordoor niet minder goed.

avatar van pureshores
ik ken alleen Echo on my mind maar dat komt door de remix van Roni Size die platgedraaid werd op de UK radiopiraatjes

Heerlijk weird bijna vergeten trip/hiphopalbum