Simon Scott - Below Sea Level (2012)

Electronic / Neoklassiek

5. _Sealevel.5 (6:02)
  6. _Sealevel.6 (5:07)
  7. _Sealevel.7 (7:07)
Case4
Een heerlijk ambient album wat ik gelijk in mijn top 10 voor dit jaar heb gezet. Ben zelf een groot fan van ambient en dit album is een must voor dit jaar! Field recordings van de moerassige Fens in Engeland met synths en gitaarwerk dat speels de natuurlijke geluiden afwisselt en zo een nieuwe soundscape neerzet. Protip!

avatar van Fathead
Zo is dat, superlekkere plaat voor laat op de avond.

Heeft iemand nog tips voor mensen die dit soort ingetogenheid te gek vinden? (Ik dus ...)

avatar van trebremmit
Fathead schreef:

Ik zou wat dingen proberen van 12k, zelf vind ik Solo Andata - Solo Andata (2009) goed. Of anders wat van het Hibernate label zoals Relmic Statute - Morning Tapes en misschien is Tim Hecker ook wel wat voor jou?

avatar van Fathead
Hecker ken ik van naam, ik zal de albums binnenkort een checken. Dank voor de tips! Ik ben in dit hoekje van de muziek echt een nieuweling...

avatar van trebremmit
Nog een hele goede tip en dan houd ik op.

Rameses III - I Could Not Love You More (2009)

Check ook de labels Kranky, Type en Touch.

avatar van Barney Rubble
Iets minder indringend dan Silenne, maar nog steeds prettig. Simon Scott biedt ons vloeiende synthesizergolven met omgevingsgeluiden. Qua sfeer doet het mij denken aan Small Hours van John Martyn.

avatar van Broem
Barney Rubble schreef:

Kwam in de vinyl winkel een fraai exemplaar van Simon Scott - Traba (2010) - MusicMeter.nl tegen. Gekocht zonder zijn muziek goed te kennen. Toevallig las ik je commentaar bij 2 van zijn albums. Nieuwsgierigheid was gewekt. Bijzondere muziek. Qua sfeer doet het mij meer denken aan Biospehere. Wel jammer dat het album Silenne niet op Tidal te vinden is. Dat album scoort hoog.

Below Sea Level bevalt mij ook uitstekend. Intrigerende muziek van deze Simon Scott.

avatar van Barney Rubble
Tof om te horen! Om vergelijkbare redenen - een album stond in de updatelijst en de beschrijvingen wekten mijn nieuwsgierigheid.- heb ik ook menigmaal een plaat gekocht.