Karate - Unsolved (2000)

Label: Southern

1. Small Fires (6:17)
  2. The-lived-but-yet-named (4:42)
  3. Sever (5:54)
  4. The Roots and the Ruins (3:02)
  5. #6 (5:09)
  6. One Less Blues (5:49)
  7. The Halo of the Strange (3:28)
  8. The Angels Just Have to Show (6:09)
  9. This Day Next Year (11:14)
The Roots and The Ruins is echt een cool nummer. Leuke jazzy muziek!!

small fires & sever zijn zo ongeveer de beste liedjes. Wel chilly & jazzy muziek. 3,5*

avatar van SiSsY bOY
Sever is echt een nummer dat het waard maakt om de plaat in je verzameling te hebben, draai hem nog regelmatig. Overall geef ik de plaat een 3,5*

Sever is inderdaad een geweldig nummer. Vooral het tussenstuk waarin drums en bas naar een climax toewerken, Karate weet daar als geen ander de spanning op te bouwen. Dé band die op dé manier jazz en indierock weet samen te brengen. Uniek.

khonnor
wat mij betreft één van de allerbeste bands van het laatste decennium.

avatar van Gajarigon
Interessante ontdekking! De muziek van Karate valt te beschrijven als indierock gekruid met jazz-elementen. Ideaal voor de late avond, hoewel het ook op andere momenten van de dag aangenaam wegluistert. Sommige liedjes missen wat doel, maar voor de rest niet veel op aan te merken. Zweeft ergens tussen 3,5* en 4*.

avatar van klaezman
Godallejezus wat een ontdekking. De stem van de zanger is het niet helemaal, maar wat een fijne arrangementen. Doet me bij vlagen denken aan de mellow jazz van Kenny Burrell. Zoetgevooisde gitaartjes kunnen mijn goedkeuring wel wegdragen.

Nu in de spelert en je kan weinig slechts zeggen over deze muziek, het zit gewoon goed in elkaar, goeie muzikanten, lekker laid back spel, jazzy, rustig, heel heel klein minpunt is dat ik de bass wat vindt overheersen, en das een conslusie die je ook nie vaak trekt, maar die had iets minder gemogen

Voor de rest niks op aan te merken, heb me nog niet verdiept, maar brits zeker?

Sietse
zoals het bovenaan deze pagina al staat: VS

avatar van Blus
Net met dit album mijn eerste kennismaking met Karate gehad. Bevalt goed. Muziek is her & der inderdaad jazzy, maar gaat bij mij toch echt onder het tabje "Blues" het archief in.

avatar van Masimo
klaezman schreef:
Z'n stem is niet bijzonder karakteristiek, of zo iets dergelijks, maar ik vind 't toch een goede 'match' met de instrumentatie. Houden elkaar mooi in balans, straalt samen een soort van 'bescheidenheid' uit, iets dat deze plaat wel siert. Mooie liedjes.