Silver Swans - Forever (2012)

Electronic / Pop
Label: Twentyseven

1. House of Blood (4:36)
  2. Secrets (2:56)
  3. Let It Happen (3:35)
  4. Diary Land (5:56)
  5. Actual Pain (4:19)
  6. Mother of Pearl (3:34)
  7. Arrows (4:00)
  8. On the Quiet (4:13)
  9. Around You (3:01)
  10. Karen (4:39)
  11. Always Something (3:28)
Je zou toch denken dat er verzadiging moet optreden voor wat betreft bandjes als Silver Swans.
Hoeveel van dit soort man-vrouw duo's hebben we wel niet?

Dromerige zang van mevrouw, electronische begeleiding van meneer waardoor je een shoegaze-achtig sfeertje krijgt maar dan in een meer poppy jasje. Dream-pop noemen ze het ook wel.
Door de afro invloeden die er soms subtiel in verwerkt zijn moet ik heel erg denken aan het Zweedse jj. En juist dat exotische sausje zorgt er bij mij voor dat ik dit dan toch net even leuker vind dan de meeste andere vergelijkbare bandjes binnen dit genre.
Het is sprankelend; het bubbelt en bruist lekker waardoor ik niet dat zwaarmoedige gevoel krijg (wat soms overigens wel erg fijn is om te horen).

De enorm catchy melodieën op dit album zorgen er voor dat het album snel tot je doordringt. Droom-pop, jaren '80.... allemaal ingrediënten die er bij mij wel in gaan.
Goed, het is verre van origineel en we hebben momenteel te maken met een overvloed aan andere muziek zoals die ook te horen is op Forever.
Desondanks wil ik dit toch wel aanbevelen aan liefhebbers van b.v. een jj, School of Seven Bells, Ladytron en een heel klein beetje The Knife of Cocteau Twins (maar dan wat vrolijker).
En uiteraard kan ik een nog veel langere rij maken maar ga eerst maar eens naar Silver Swans luisteren en oordeel zelf

Het doet me ook wel aan Chromatics denken. Fijne ontdekking dit.

avatar van brooklyn
Behoorlijk verslavend deze met House Of Blood en Arrows als hoogtepunten.