Fugazi - Steady Diet of Nothing (1991)

Rock / Punk
Label: Dischord

1. Exit Only (3:13)
  2. Reclamation (3:21)
  3. Nice New Outfit (3:26)
  4. Stacks (3:09)
  5. Latin Roots (3:13)
  6. Steady Diet (3:42)
  7. Long Division (2:12)
  8. Runaway Return (3:59)
  9. Polish (3:38)
  10. Dear Justice Letter (3:27)
  11. KYEO (2:58)
Het meest onderschatte album van Fugazi.
Na 13 Songs en Repeater bewijzen ze veel meer te kunnen dan snelle songs en geschreeuw (al dan niet subtiel).

avatar van Oldfart
Snelle songs en schreeuwen is geen probleem hoor; maar ze kunnen dus meer. Wat dan?

avatar van Dudeness
Inderdaad een fel onderschat album dit, hoewel het beste nog moet komen...

Stilaan breidt het assortiment van Fugazi uit en men kan moeilijk beweren dat dit hun songmateriaal niet ten goed komt.

Plaat begint heel erg veelbelovend met Exit Only (een van de betere songs van dit album) en je weet onmiddellijk dat dit een groe stap vooruit is.

Reclamation vormt voor mij meteen een van de hoogtepunten van dit album. Lekker refrein met bezwerend loopje ondersteund door zalig gitaarspel.

Ook Nice New Outfit,Stacks, Latin Roots, Steady Diet zijn alvast minder verrassend maar wel oerdegelijke tracks.

Long Division vind ik de minste tracks van dit album,

Runaway Return en Polish verhogen opnieuw het niveau om tenslotte te eindigen in terug twee hoogvliegers: KYEO en Dear Justice Letter

Ja hoor, dit verdient een 4!

Arbeidsdeskundige
Dit is een heerlijk opzwepend album met door oprechte boosheid ingegeven vocale uithalen en keiharde muzikale omlijsting.

avatar van ZAP!
Het waren m'n oudste broer en zijn vrienden die indertijd met Fugazi aan kwamen zetten. En hoewel hun eerdere werk mij prima smaakte, was ik met 'Steady..' pas echt om. Het songmateriaal hoort veel gevarieerder en beter uitgewerkt aan. Extra speciaal vind ik het gitaarwerk, zoals de snelle riff over de langzame ritmesectie in 'Reclamation' of de flageoletjes in dezelfde track. Energieke creativiteit ten top.

De onstuimige instrumentale titeltrack, het vrij rustige, melodieuzere 'Long division' en het zware, rauwe 'Polish' heb ik als favorieten aangevinkt, maar eigenlijk is heel de plaat één groot hoogtepunt.

avatar van ArthurDZ
Wanneer de productie van je plaat dunner is dan een pannenkoek, maar je toch met een (bijna-)meesterwerk op de proppen komt. De songwriting, de uitvoering, de energie, het zit hier allemaal gewoon zo goed! Deze band is echt een heel eind op weg om mijn hart te stelen