Ultravox - Greatest Hits Live (2001)

Pop / Electronic
Label: Armoury

1. Dancing with Tears in My Eyes (4:35)
  2. Ideals (4:17)
  3. Distance (4:01)
  4. The Voice (5:08)
  5. Reap the Wild Wind (3:50)
  6. Ingenuity (4:50)
  7. All Stood Still (4:28)
  8. Slow Motion (5:28)
  9. Give It All Back (4:24)
  10. Future Picture Forever (4:03)
  11. Vienna (5:06)
  12. Hymn (5:48)
  13. Lament (3:57)
  14. The Silent Cries (4:16)
  15. One Small Day (5:11)
avatar van Crush
Gaat het hier om louter nummers van de 'Billy Currie variant Ultravox met D-garnituur rockzangers' of geldt dat alleen voor de nummers van deze 'nieuwe Ultravox' (tssk) en zijn de overige nummers wel in de samenstellingen met MIdge Ure dan wel John Foxx als zanger?

Wel een misleidende hoes.

avatar van vigil
Ik was er jaren geleden zelf ook ingetrapt, ik zag de hoes en ik dacht die moet ik hebben maar ik heb Midge nog niet kunnen ontdekken op deze cd...

avatar van Crush
Dank. Deze hoef ik dus niet te hebben.

avatar van Edwin
Ik ben dit live album nooit tegengekomen met deze hoes. Toen ik de tracklist zag, wist ik dat er iets niet deugde. De oude bezetting van Ultravox heeft hier niets mee te maken. Als reactie heb ik toen het origineel toegevoegd, te weten Future Picture (1995). Dit is inderdaad een line-up rondom toetsenist Billy Currie. De muzikanten zijn dezelfde als op het studioalbum Ingenuity (1993). Als je de historie van Ultravox kunt vergeten, is dit best een goede live band, die de nummers van Ultravox redelijk getrouw weet te coveren. Het gaat om opnamen van een tour in Italië, verdere informatie over waar dan precies in Italië ontbreekt. Al met al vind ik dit toch wel een aardige aanvulling op mijn collectie. Het heeft een zekere curiositeitswaarde.

avatar van Crush
Een (met de aanwezigheid van Currie) veredelde coverband dus. Niet mijn kopje thee.

avatar van vigil
Edwin schreef:

Dat zal ook zeker zo zijn maar je snapt dat ik me toch bekocht voelde op dat moment.

avatar van Edwin
Dat snap ik heel goed. Deze hoes is je reinste bedrog.

avatar van foxhusky
Ik heb dit album ook, maar niet met deze nephoes en ook niet met deze titel 'Greatest Hits Live'. Mijn CD heet 'Live in Italy' en heeft een witte hoes, met een blauw/zwart/geel kunstwerkje met een poppetje erin. Vaag, maar 100 keer beter dan een foto te gebruiken van Ultravox uit de Midge Ure periode. Mijn CD heeft wel hetzelfde label Armoury een exact dezelfde tracklisting.

De zang op deze cd is van Sam Blue, Vinnie Burns op gitaar, Tony Holmes op drums, Gary Williams bas en good-old Billy Currie op toetsen en viool. Volgens het boekje zijn de opnamen gemaakt in de tweede helft van 1993 in Rome, Medina (?) en Milaan.

Pas later ontdekte ik dat 'het bedrog' nog groter werd, want toen bleek dat deze CD precies hetzelfde is als het album 'Future Picture' uit 1995. Alleen staan de tracks in een andere volgorde en is, uiteraard, het hoesje totaal anders. Waardeloos, want nu heb ik dit dus twee maal in bezit.

Inderdaad, dit heeft wel een zekere 'curiositeitswaarde', maar meer dan 3,0 punten kan ik er niet van maken.