Wavolizer - Excitement E.P. (2012)

Denemarken
Dance
Label: Theracords

1. Dat Tape (6:23)

met Geck-o

2. Debt of Blood (5:40)
  3. Excitement Initiated (4:56)
avatar van Hellblazer
De eerste keer dat ik zie dat een Hardstyle-producer zoveel durft te experimenteren. Track 1 is nog gewoon Hardstyle te noemen, maar 2 en 3 zijn veel meer dan dat. Ik durf dit wel onder Crossbreed te scharen, het genre wat artiesten als The Outside Agency en Deathmachine produceren. Christian Jensen aka Wavolizer is zelf ook groot fan van dit genre en heeft dus een release gemaakt georiënteerd op Crossbreed. Gewaagd, maar zeker een geslaagd experiment.

Dat Tape is een samenwerking met Geck-O, wat een van mijn favoriete Hardstyle-producers is. Dit is geen standaardtrack die door Scantraxx artiesten gedraaid zal worden, maar dat is bij het gros van Theracords platen zo. Lekker kickje in deze track en sfeervolle synths. Ook de nodige humor van Geck-O is gebruikt. In de break word je gerickrolled namelijk. Daarna gaat de track los. Eerst met screeches en daarna met een melodie, waarna het nummer naar het einde loopt. Hier komen de eerste snares voorbij op de release, een kleine voorbereiding op de andere twee tracks.

Debt Of Blood, verdomd vet nummer. Moeilijk in een hokje te plaatsen en vooral ook vet dat dit door een Hardstyle-producer gemaakt wordt en op een Hardstyle-label wordt uitgebracht (Al is Theracords wel een alternatief Hardstyle-label, waar af en toe vaker geëxperimenteerd wordt). De intro is al vrij duister, met de donkere melodie en een vrouwelijke vocal. Daarna komen de kicks door en op elke 16e kick komt er een snare bij. Het nummer wordt even onderbroken door een stukje tekst en daarna gaat het nummer iets extremer verder met een abnormaal ritme en korte hoge klanken op de achtergrond. Dan dat stukje bij 2.33! Hier begint de pret pas echt met steeds drie snel achter elkaar aan hobbelende kicks en een harde snare. Af en toe ietsjes afwijkend, maar wel een goed geheel. Een tweede break volgt en daarna gaat het weer goed los. Ook de outro is goed gevuld met aardig wat snares en het nummer sluit sfeervol af.

Excitement Initiated is net als de vorige track, niet iets voor de meeste Hardstyle-fans die niet te vage dingen kunnen waarderen. Weer een goede intro met een nachtelijk sfeertje en weer een vrouwelijke voicesample. Leuke ritmes, tempowisselingen en goed in elkaar gezet. Eigenlijk hetzelfde verhaal als Debt Of Blood.

Ik vind standaard Wavolizer tracks zeker goed (vooral Amnesia) maar ik zou het niet erg vinden als hij dit project voortzet. Misschien dat hij nog een ander alias opzet, wat wel gepast zou zijn. Big up in ieder geval voor Christian Jensen.

avatar van Joeri_000
Interessante release van deze voor mij nog onbekende producer, leuk om te lezen dat hij van de hardstyle is. Ik deel je mening wat betreft crossbreed wel.

Ik vind de voicesamples erg mooi. Beetje sci fi achtig. Zeer gewaagde en geslaagde pattterns. Fijne opbouw. Leuke artiest !