Phon.o - Black Boulder (2012)

Duitsland
Electronic / Dance
Label: 50Weapons

1. Nightshifts (4:45)
  2. Twilight (4:35)

met Pantasz

3. Yudasi (2:00)
  4. Die Maschinistin (4:53)
  5. Black Boulder (3:40)
  6. ABAW 723 (4:25)
  7. Mosquitoes (5:13)
  8. Leave a Light On (3:41)

met Tunde Olaniran

9. Slavemode [Album Version] (5:40)
  10. Hopelight (4:12)
  11. 12th (6:18)
tuktak
Topalbum van deze duitser met een nog vrij matige bekendheid, maar daar gaat vanaf nu zeker verandering in komen. Phono.o is een maatje van Apparat, die trouwens ook meewerkte aan dit album.

Origineel is het eigenlijk totaal niet, want Phon.o heeft gewoon alle toffe dingen uit de duitse en uk scene bij elkaar geraapt, door elkaar gehusseld en er daarna topproducties van gemaakt. Neem dus een slokje SBTRKT, een glaasje Jamie Woon, een druppeltje James Blake en een dopje Martyn. Dit vervolgens aangevuld met een lepeltje eclectische 50 Weapons/ Modeselektor sound.

Zoiets kan snel mislukken zou je denken, maar in dit geval is de blend erg goed gelukt. Prachtige toegankelijke tracks die bij de liefhebber, maar zeker door het grote publiek moeiteloos naar binnen gewerkt kunnen worden.

Wil je je vrienden kennis laten maken met de basisbeginselen van Bass music, dan zou ik dit album zeker uitkiezen.

Youtube: Phon.o - Die Maschinistin

tuktak
en dan vergat ik ook nog zomaar paul kalkbrenner te noemen.

Deze moet ik zeker even gaan beluisteren. De beste man vorig jaar live mogen zien en daar draaide hij echt hele toffe afwisselende platen. En die Maschinistin klinkt al heel lekker dus ben benieuwd

Deze zomer weer live gezien en nu net het album gekocht via iTunes, ben heel benieuwd

avatar van essence
Op zich wel sterke producties, maar zoals tuktak al aanhaalde is dit spek naar de mainstream bek. En ik heb mijn spek liever wat gerafelder en harder aangebakken. En met een goede klets peper.
An sich zeker een verdienstelijke plaat maar niet één die ik nog dikwijls zal draaien. Daarvoor is hij mij net iets te braaf.

avatar van malheur
Beter mooi braaf dan lelijk stoer

Zonder grappen, hartstikke fijn album waar duidelijk veel tijd in zit en dat zich meer op 'moodyness' richt dan per se spetterend voor de dansvloer bestemd te zijn. Tracks passen goed bij elkaar en vormen een geheel, het wordt echt beter naarmate je het vaker speelt, 3,5 met potentie om er nog eens een halfje bij te krijgen.