Strawbs - From the Witchwood (1971)

Label: A&M

1. A Glimpse of Heaven (3:51)
  2. Witchwood (3:24)
  3. Thirty Days (2:54)
  4. Flight (4:26)
  5. The Hangman and the Papist (4:14)
  6. Sheep (4:16)
  7. Canon Dale (3:48)
  8. The Shepherd's Song (4:37)
  9. In Amongst the Roses (3:51)
  10. I'll Carry on Beside You (3:09)
  11. Keep the Devil Outside * (3:04)
Sfeervolle rustige muziek, soms wat folk-achtig, en geheel anders dan de latere Strawbs, die met een overigens ook schitterende plaat als Hero and Heroine dan een meer symfonisch geluid laat horen.
Dit is muziek voor 's avonds bij de open haard, soms wat weemoedig, maar wat is het mooi!!

avatar van postman
Inderdaad een prachtige plaat, met prachtige teksten.
Vooral de hangman and the papist. Waarin een jongeman wordt verkozen tot hangman en als hij de veroordeelde moet berechten blijkt het zijn oudere broer te zijn.
kippenvel..............

avatar van Protonos
Hier ga ik maar eens achteraan.

avatar van HugovdBos
Een mooi album maar minder sterk dan de later verschenen albums Grave New World en Bursting at the Seams. Uiteraard zit er wel weer een goede drive in die met vele instrumenten wordt ondersteund. De vrolijke tonen worden door Dave en Tony met opgewekte zang bijgezet. Het album zelf vind ik qua sound wat minder afwisselend waardoor sommige nummer een beetje wegvallen. Maar zeker geen onaangename plaat om naar te luisteren. Ik ga vrolijk door met ontdekken van muziek van deze band.

avatar van postman
album opnieuw aangeschaft en nog steeds schitterend.

avatar van jorro
Een prachtig album dat verscheen toen ik nog te jong was om me dat te realiseren. Pas recent heb ik de schoonheid van dit album ontdekt. Ik ga binnenkort zeker wat meer albums van Strawbs proberen. Voor dit album 4*

Mssr Renard
Hier is de band inmiddels geen gewone folkband meer, maar opgeschoven richting de folkrock. De akoestische bas is inmiddels vervangen door een electrische bas, en op alle nummers zijn wel drums te horen. Er is ook electrische gitaar, een keur aan electrische toetseninstrumenten etc.

De band heeft inmiddels ook vier leadzangers dus de harmonieen zijn uitgebreider. Dit is dan wel weer de laatste plaat met Rick Wakeman al bandlid. Eigenlijk is dit een progressive rock-album met folkinvloeden. Maar mij maakt het niet uit. Ik vind het een heerlijke plaat